Που θα σημειωθούν καταιγίδες αύριο 20/8/2022.

Μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα αύριο στη βόρεια Ελλάδα σηματοδοτώντας σταδιακά το τέλος του καύσωνα.

Αποτέλεσμα θα είναι σποραδικές καταιγίδες να σημειωθούν σε κάποιες περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα.

Πιθανώς έντονα θα είναι τα φαινόμενα κυρίως σε τμήματα των νομών Ημαθίας Πιερίας Πέλλας Κιλκίς Σερρών  και ανατολικά νομού Θεσσαλονίκης (επιπέδο 2).

Αντίθετα πιθανότητα υπάρχει για κάποιες μεμονωμένες μπόρες και στις υπόλοιπες περιοχές που καλύπτει ο χρωματισμός 1. Δηλαδή περιοχές τις υπόλοιπες δυτικής Μακεδονίας του νομού Ιωαννίνων των βορειότερων τμημάτων του νομού Λάρισας και Τρικάλων το υπόλοιπο νομού Θεσσαλονίκης και μέρη του νομού Χαλκιδικής στο εσωτερικό και του νομού Δράμας στα βορειότερα.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες με πιθανότητα επηρεασμού για λίγο και της πόλης ενώ τα φαινόμενα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά θα είναι έντονα.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και υπάρχει μικρό ενδεχόμενο εκδήλωσης λίγων μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα ορεινά των περιοχών Καλαμπάκας και Ελασσόνας και ενδεχομένως στην περιοχή της Όθρυς και στα όρη Ζάρκου στο μέσον της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές της περιφέρειας δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα ενώ και η θερμοκρασία θα παραμείνει έως και το μεσημέρι σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *