Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία. Αναλυτικά οι μέγιστες στη χώρα!!

Σε πλήρη εξέλιξη θερμή εισβολή στη χώρα με τη θερμοκρασία στη στάθμη τον 850 να φτάνει τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας όπως βλέπετε και στον χάρτη που ετοιμάσαμε για σας στις 3:00 το μεσημέρι.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να σημειώσει άνοδο σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα και να σημειωθούν αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπήρξε καταβάτης άνεμος εκτός ελάχιστων περιπτώσεων και για λίγη ώρα με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να μη φτάσουν τις αναμενόμενες που θα μπορούσαν. Αξίζει να τονιστεί ότι η σημερινή θερμή αέρια μάζα είχε δυνατότητα σε εσωτερικά τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας να δώσει ακόμα και 41 με 42 βαθμούς Κελσίου αν επικρατούσε καταβάτης άνεμος.

Οιι μεγαλύτερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στην περιοχή της Πελοποννήσου με κατά τόπους 40,6 βαθμοί κελσίου ενώ και σε κάποια τμήματα της βόρειας Στερεάς πλησίον ορεινών όγκων σημειώθηκαν 40,1 βαθμοί κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και οι θερμοκρασίες δεν έφτασαν τους 40 βαθμούς αλλά τους πλησίασαν όπως στη Θεσσαλία με 39,4 στην κεντρική Μακεδονία με 39,8 στη δυτική Ελλάδα με 39,2 στα νησιά του Ιονίου με 39,7 στην Αττική με 39,1 σε νησιώτικο μάλιστα μετεωρολογικό σταθμό και στη νότια Κρήτη με 39,3 βαθμούς Κελσίου.

Ζέστη σημειώθηκε και σε όλες τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας με τη θερμοκρασία όμως σε γενικές γραμμές να κυμαίνεται σε πιο φυσιολογικές τιμές από 35,6 έως και 38,8 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο.

Στην πόλη της Αθήνας η μεγαλύτερη θερμοκρασία που παρουσιάστηκε ήταν 38,9 βαθμοί κελσίου.

Στην περιοχή της Λάρισας η μεγαλύτερη θερμοκρασία σημειώθηκε ήταν στον μετεωρολογικό σταθμό του στην πόλη της Λάρισας με 39,4 όπως η ίδια θερμοκρασία σημειώθηκε και στο χωριό Πλατανούλια λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης.

 

Αναλυτικά οι οκτώ μεγαλύτερες θερμοκρασίες σήμερα στη χώρα μόνο από αξιόπιστους μετεωρολογικούς σταθμούς είναι οι κάτωθι

Το top 18 για τη σημερινή ημέρα μπορείτε να το δείτε στη λίστα που ακολουθεί.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *