Ξεπέρασε τους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη χώρα σήμερα. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ανά διαμέρισμα αλλά και το top 8.

Σε πλήρη εξέλιξη η θέρμης εισβολή στη χώρα μας με τη θερμοκρασία στη στάθμη των 850hPa να φτάνει τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τοπικοί άνεμοι που δρουν ως λίβας ανέβασαν τον υδράργυρο σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Μάλιστα τη σημερινή ημέρα είχαμε μία σχετική ομοιομορφία αφού οι περισσότερες περιφέρειες της χώρας μας ξεπέρασαν αυτό το όριο όπως η Θράκη η κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία η Στερεά και η ανατολική Πελοπόννησο όπου υδράργυρος κυμάνθηκε από 38,2 έως και 39,6 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές ενώ τοπικά στη Λάρισα σε συγκεκριμένους μετεωρολογικούς σταθμούς πλησίασε τους 39 ενώ στην περιοχή του ΑΤΑ έφτασε τους 39,2.

Για το κέντρο της Αθήνας η μεγαλύτερη θερμοκρασία έφτασε τους 38,4 βαθμούς Κελσίου στο μετεωρολογικό σταθμό στα Πατήσια.

Αναλυτικά οι 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες στη χώρα από το δίκτυο του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών βλέπετε στην πιο κάτω εικόνα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *