Που θα σημειωθούν καταιγίδες στις 11 Αυγούστου 2022.

Διαταραχή προερχόμενη από Μαύρη θάλασσα θα επηρεάσει αύριο αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κατά βάση ορεινές και ημιορεινές.

Τις αμέσως επόμενες ώρες κατά τη διάρκεια του ξημερωματος υπάρχει πιθανότητα για λίγες μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως παραθαλάσσια τμήματα του Νομού Πιερίας Λάρισας Μαγνησίας Φθιώτιδας και βόρειας Εύβοιας.

Έως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες θα αρχίσουν οι τοπικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές της Θεσσαλίας της βόρειας Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου.

Έως τις πρώτες απογευματινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα μετακινηθούν και σε πολλές περιοχές στο εσωτερικό της Ηπείρου στο μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας σε πολλά τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας σε τμήματα των νομών Αιτωλοακαρνανίας Φθιώτιδας Ευρυτανίας και Φωκίδας ακόμα και σε πεδινά μακριά από τη θάλασσα. Τέλος φαίνεται να επηρεάζεται με κάποια φαινόμενα και το εσωτερικό κυρίως ο νομός Αρκαδίας και τα ορεινά των υπολοίπων νόμων της Πελοποννήσου.

Μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν και τα βουνά της Κρήτης για λίγες ώρες.

Τέλος για το απόγευμα προς τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν και να περιορίζονται κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και τμημάτων των νομών Πιερίας Ημαθίας Πέλλας Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής και Κιλκίς και ενδεχομένως στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας με τάση εξασθένησης.

Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης ειδικά για τα ορεινά και ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας τα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτική Μακεδονία είναι αυξημένη.

Για το νομό Αττικής αναμένονται φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα σημειωθούν τοπικές μπόρες πριν από το μεσημέρι πρώτα στα ανατολικά του νόμου και την περιοχή της Χαλκιδικής ενώ σταδιακά τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες θα επηρεαστούν σχεδόν όλες οι περιοχές του νόμου ακόμα και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας αναμένονται τις πρώτες πρωινές ώρες πιθανότητα για κάποιες σύντομες μπόρες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ σταδιακά όσο οδεύουμε προς τις μεσημεριανές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα αρχίσουν σημειώνονται σε όλα τα ορεινά και σταδιακά και σε πολλές πεδινές περιοχές του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και στις περισσότερες περιοχές του νομού Λάρισας με έμφαση προς την περιοχή της Ελασσόνας. Σταδιακά προς τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *