Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Από το κύμα δροσιάς και αστάθειας στον καύσωνα.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της 9 Αυγούστου 2022.

12 και 13 Αυγούστου.

60% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου τα Ηπειρώτικα τις θερμές ώρες και των δύο ημερών. Εντονότερα τα φαινόμενα κυρίως στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ορεινά και ημιορεινά καθώς και στη βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασία κατά μέσο όρο έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

40% πιθανότητα για έντονες βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο την Μακεδονία τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Θερμοκρασία οχι πάνω από 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++++++++

14 με 16 Αυγούστου.

70% πιθανότητα για συνέχιση της αστάθειας στις 14 και 15 του μήνα κυρίως στη Μακεδονία και ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Θεσσαλίας με βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία αρχικά έως 32 βαθμούς Κελσίου αλλά στις 16 του μήνα θα σημειώσει σημαντική άνοδο και θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

30% πιθανότητα για συνέχιση βροχών και καταιγίδων στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Στερεά την Ήπειρο τα βόρεια ορεινά της Πελοποννήσου και τη Θράκη τις θερμές ώρες στις 14 και 15 του μήνα με βελτίωση στις 16. Τα φαινόμενα γενικά κυρίως στα ορεινά τμήματα θα είναι ισχυρά. Θερμοκρασία επίπεδα των 30 με 32 βαθμούς Κελσίου αλλά στις 15 του μήνα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα σημειωθεί άνοδο κοντά στους 35 με 37 και στις 16 σε επίπεδα καύσωνα 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική κυρίως χώρα.

++++++++++++++++

17 με 19 Αυγούστου.

32% πιθανότητα για συνέχιση της αστάθειας στα ορεινά της της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας με γρήγορη βελτίωση ενώ και το απόγευμα της 19ης θα σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά κυρίως τμήματα της χώρας τα φτάνει κατά τόπους τους 37 με 38 και στις 19 του μήνα και 39 βαθμούς Κελσίου.

26% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά στις 17 του μήνα με βελτίωση στη συνέχεια θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

25% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με επικράτηση νοτιάδων. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

17% πιθανότητα για λίγες τοπικές καταιγίδες κυρίως στη Μακεδονία στις 17 του μήνα με βελτίωση συνέχεια. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα Φτάνει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

20 με 24 Αυγούστου.

36% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης κατά περιόδους. Θερμοκρασία σε επίπεδα 34 με 36 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

33% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα μικρής έντασης και διάρκειας στις 21 και 22 του μήνα κυρίως στην κεντρική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία με βελτίωση. Θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα κυρίως στα ανατολικά και νότια θα φτάνει αρχικά τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στους 36 με 38 και μεγαλύτερη στις 22 – 23 του μήνα που θα πέσει στις 35 με 36.

31% πιθανότητα για καλοκαίρια στις περισσότερες περιοχές και πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα βουνά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες ποιους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στα δυτικά και 37.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Κανονικές θερμοκρασίες για το διήμερο 12 με 13 Αυγούστου με αρκετά φαινόμενα στο Ιόνιο και τα Ηπειρώτικα τις θερμές ώρες των δύο ημερών. Υπάρχει μία πιθανότητα κοντά στο 40% τα φαινόμενα να είναι έντονα αλλά από το βασικό μοτίβο με 60% αυτή τη στιγμή είναι για απλά αξιόλογα φαινόμενα εδώ και εκεί.

Για την περίοδο 14 με 16 Αυγούστου θα συνεχιστεί η αστάθεια κυρίως στη Μακεδονία και σε κάποια ορεινά ημιορεινά της Ηπείρου της Στερεάς της Θεσσαλίας με βελτίωση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία αρχικά στα κανονικά ή και λίγο χαμηλότερα επίπεδα της τάξης των 32 με 33 βαθμών Κελσίου θα σημειώσει σταδιακή άνοδο πάνω από τους 35 με 36 από τις 16 του μήνα και μετά ενώ υπάρχει και το σενάριο να αγγίξουμε ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 17-19 Αυγούστου η πιθανότητα για κάποιες αστάθειες στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας είναι υπαρκτή. Το βασικό στοιχείο του καιρού που είναι σχεδόν σίγουρο είναι πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες φαίνεται να είναι πάνω από τους 38 με 39 βαθμούς και υπάρχουν και σενάρια που θα δώσουν ακόμα και 40 με 42 σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Τέλος για την περίοδο 20 με 24 Αυγούστου φαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι λίγα και αν αυτά σημειωθούν θα απασχολούν κυρίως στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά τμήματα τις θερμές ώρες της ημέρας ενώ η θερμοκρασία πιθανόν στην αρχή να βρίσκεται και πάλι σε επίπεδα καύσωνα αλλά στη συνέχεια θα σημειώσει μία σχετική κάμψη και δεν θα ξεπερνά τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου και ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *