Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 10-12/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 36 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα μακριά από τη θάλασσα και τοπικά στη δυτική Στερεά και 37 με 38 και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και νησιωτικά τμήματα έως 30 με 33.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα υπόλοιπα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα πεδινά αρχικά ασθενείς και γρήγορα ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Λάρισας από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου στο νομό Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 έως 34 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Εύβοια και αργότερα στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την κεντρική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και τα ορεινότερα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν σύντομες καταιγίδες με βελτίωση από αργά το απόγευμα και μετά. Τα φαινόμενα γενικά θα είναι αξιόλογα μόνο σε ορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας στη Χαλκιδική το νομό Σερρών το νομό Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Ευρυτανίας και Φωκίδας ενώ στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές που προαναφέρθηκαν θα είναι σποραδικά. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μέτρια εως μεγάλη κυρίως στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας τη Χαλκιδική και τη ραχοκοκαλιά της Πίνδου. Ο καιρός από αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί έως 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι 3-4 με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 33 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα ενώ τοπικά στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα ξεπερνά τους 27 με 30.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες πρώτα στα βουνά και γρήγορα και σε κάποια πεδινά τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Λάρισας μακριά από τη θάλασσα και στα ορεινά κυρίως τμήματα του νομού Μαγνησίας μακριά από τη θάλασσα. Στα ανατολικότερα τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες ο καιρός δεν θα αλλάξει και παραμείνει αρκετά καλός όλη την ημέρα. Πιθανότητα για σύντομη χαλαζόπτωση είναι μεγάλη κυρίως για τα ορεινά τμήματα στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και την περιοχή Ελασσόνας. Ο καιρός αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικές μπόρας ή καταιγίδας στην πόλη ή στα δυτικά αυτής με βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 με εξασθένηση αργά το βράδυ και στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 29.

+++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις πρωινές ώρες στη κεντρική Μακεδονία και τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και Σποράδων θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες που σταδιακά προς το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες έντονη αστάθεια θα δώσει σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της δυτικής κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Ηπείρου στο μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και ενδεχομένως αργά το απόγευμα και σε τμήματα της Θράκης. Έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν εξασθενήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ είναι πιθανόν να παραμείνουν σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας εξασθενημένα. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών φαινομένων είναι μεγάλη για πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας κυρίως ορεινές και ημιορεινές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και στα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και τοπικά νότιοι 2-4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα φτάσει στους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα από τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά που γρήγορα θα επεκταθούν και σε πολλές πεδινές περιοχές και αργά το απόγευμα πιθανόν και στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Λάρισας και Μαγνησίας. Υπάρχει μικρή πιθανότητα να επηρεαστούν πρόσκαιρα και για λίγο και οι Σποράδες.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά γρήγορα από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και πιθανόν πρόσκαιρη καταιγίδα με βελτίωση αργά το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα για λίγο ανατολικοί 2 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 30/31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 29.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *