Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 7-9/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Κυριακή 7 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι θα συννεφιάσει στη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές που γρήγορα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό κυρίως της Πελοποννήσου και αργά το μεσημέρι και σε υπόλοιπα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειώνονται και τοπικές καταιγίδες στις παραπάνω περιοχές ενώ αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού εκτός από τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας γύρω από το Θερμαϊκό και στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου οι καταιγίδες κατά τόπους θα συνεχιστούν. Τα περισσότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας στα βόρεια του νομού Λάρισας Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας Άρτας Πρέβεζας Μεσσηνίας Ηλείας Λακωνίας Ιωαννίνων και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά κυρίως τμήματα των νόμων Κοζάνης Ημαθίας Πέλλας Πιερίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο έως 34 βαθμούς στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες πεδινές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν τις μεσημεριανές ώρες και λίγες καταιγίδες στο νομό Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας μακριά από τη θάλασσα. Ο καιρός αργά το βράδυ θα βελτιωθεί παντού ενώ θα αρχίσει να συννεφιάζει μετά τα μεσάνυχτα και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας όπου θα αρχίσουν να εκδηλώνονται καταιγίδες. Μέχρι και αργά το βράδυ οι Σποράδες αλλά και το μεγαλύτερο μέρος στο νομού Μαγνησίας δεν θα επηρεαστούν από φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά πριν από το μεσημέρι και τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σύντομες μπόρες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας στα δυτικά της πόλης το απόγευμα με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση ενώ αργότερα θα επικρατήσει ανατολικό ρεύμα 2 με 3 μποφόρ και αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια ένα βορειοδυτικό 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά το νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 35/36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32.

++++++++++++++++

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται στα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας Μαγνησίας Πιερίας και Χαλκιδικής τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά περιόδους τα επηρεάζουν και κάποια πεδινά τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας Καρδίτσας και Μαγνησίας με γρήγορη βελτίωση τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημβρινές ώρες και τις μεσημεριανές θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις γενικά στην ανατολική Στερεά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες που αργά το απόγευμα θα επεκταθούν και σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου με γρήγορη βελτίωση. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά για λίγες ώρες στο Θερμαϊκό και τις γύρω παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής της Πιερίας της Λάρισας και ενδεχομένως σε κάποια ορεινά τμήματα της Ηπείρου και της Εύβοιας .

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις έως 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη έως 35 με 36 στα υπόλοιπα Ηπειρώτικα και ως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας ενώ πρόσκαιρα λίγα φαινόμενα θα εισχωρήσουν και στο εσωτερικό της πεδιάδας κυρίως τους νόμους Λάρισας, Καρδίτσας και Μαγνησίας αλλά ο καιρός γρήγορα πριν από το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Στις Σποράδες πιθανότητα για φαινόμενα είναι μικρή. Τις απογευματινές ώρες εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις μόνο στα βουνά με μικρή πιθανότητα κυρίως στην Πίνδο να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά άστατος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και πιθανότητα πρόσκαιρης μπόρας αλλά ο καιρός πριν από το μεσημέρι θα έχει βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ανατολικοί 5 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αλλά πρόσκαιρα θα ενισχυθούν στα 6 ενώ και στα πεδινά θα επικρατήσει ανατολικό βορειοανατολικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ παντού εκτός από τα παραθαλάσσια που θα παραμείνει ένας βοριάς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 34/35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32.

+++++++++++++++++

Τρίτη 9 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική Μακεδονία την Ήπειρο και ενδεχομένως κάποια ορεινά τμήματα του νομού Τρικάλων Καρδίτσας Ημαθίας και Πέλλας και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο αίθριος καιρός θα συνεχιστεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 4 με 5.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τη δυτική Στερεά και τη δυτική νότια και ανατολική Πελοπόννησο και ως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία τις Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο νομό Τρικάλων και τα ορεινά της Καρδίτσας και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας που θα επηρεάσουν κυρίως τα βουνά των δύο νόμων και ίσως και κάποια χαμηλά υψόμετρα της περιοχής Καλαμπάκας με γρήγορη βελτίωση από το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και γρήγορα παντού βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα και στις πεδινές περιοχές ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 το μεσημέρι και το απόγευμα με σημαντική εξασθένηση παντού το βράδυ εκτός από τα παραθαλάσσια που θα παραμείνει ένα βορειοδυτικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35/36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *