Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Οδεύοντας προς το Δεκαπενταύγουστο μίξη θερμού καιρού και τοπικής αστάθειας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα στοιχεία της 4 Αυγούστου 2022.

7 και 8 Αυγούστου.

68% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα κατά τόπους στα ηπειρωτικά μικρής έντασης και διαρκείας. Θερμοκρασία έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

32% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα κυρίως σε Ηπειρο Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, Στερεά και εσωτερικό Πελοποννήσου στις 8 του μήνα. Θερμοκρασίες αρχικά έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου αλλά θα πέσει πρόσκαιρα στις 8 του μήνα στους 32 με 34.

+++++++++++++++

9 με 11 Αυγούστου.

48% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα στη δυτική χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία έως 34 με 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

52% πιθανότητα για γενικά καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα στα βορειοδυτικά για λίγες μεμονωμένες μπόρες τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++++++

12 με 14 Αυγούστου.

34% πιθανότητα για λίγες τοπικές μεμονωμένες μπόρες αρχικά στα βόρεια ενώ στις 13 και 14 του μήνα εντονότερη αστάθεια θα επικρατήσει στην κεντρική και δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τα ορεινά της Ηπείρου τη δυτική και κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θερμοκρασία αρχικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με κάμψη στις 14 του μήνα κυρίως στα ανατολικά και βόρεια τμήματα που δεν θα ξεπερνά τους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα φτάσει τους 34 με 35.

26% πιθανότητα για τοπικές μπόρες στην Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία στις 13 του μήνα με βελτίωση. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας.

25% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και ενδεχομένως τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας τα νησιά του Ιονίου της δυτικής Στερεάς και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Θερμοκρασία έως 34 βαθμός αρχικά θα ανέβει σημαντικά στα ανατολικά τμήματα στους 35 με 37 και στις 14 του μήνα τοπικά και 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά θα σημειώσει κάμψη.

15% πιθανότητα για καλό καιρό γενικά με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 13 του μήνα στην Ήπειρο και σε κάποια άλλα ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς και τα νησιά του Ιονίου. Θερμοκρασία έως 35 βαθμούς Κελσίου με μικρή κάμψη στις 13 του μήνα στα ανατολικά και βόρεια που δεν θα ξεπερνά τους 33 με 34 ενώ στα δυτικά θα παραμείνει στα επίπεδα των 35 και 36 βαθμών κελσίου.

+++++++++++++

15 με 19 Αυγούστου.

36% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με μικρή αστάθεια και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη δυτική Μακεδονία και κατά τόπους και στην υπόλοιπη Μακεδονία στις 18 και 19 του μήνα και πιθανόν στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Θερμοκρασία αρχικά σε υψηλά επίπεδα θα φτάνουν τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με πτώση στις 18 και 19 του μήνα μικρή στη βόρεια και κυρίως βορειοανατολική Ελλάδα ενώ αντίθετα στα δυτικά τμήματα και τα ηπειρωτικά θα συνεχίσουν να επικρατούν θερμοκρασίες καύσωνα 37 με 39 βαθμούς Κελσίου.

35% πιθανότητα για παραμονή ψυχρών αερίων μαζών πάνω στη χώρα με τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα εκτός από τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Θερμοκρασία αρχικά έως 37 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικά Ηπειρώτικα θα πέσει στους 33 με 35 τις υπόλοιπες ημέρες.

29% πιθανότητα για ψυχρή λίμνη που θα δώσει τοπικές καταιγίδες στις 16 17 και 18 του μήνα κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης και κατά τόπους στην υπόλοιπη Μακεδονία, την Ήπειρο, τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, κεντρική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου. Θερμοκρασίες αρχικά έως 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά αλλά θα σημειώσει σημαντική πτώση από τις 17 του μήνα και μετά σε όλη την ηπειρωτική χώρα που δεν θα ξεπερνά τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Ο ζεστός σε γενικές γραμμές καιρός θα συνεχιστεί στη χώρα μας και τις υπόλοιπες δύο εβδομάδες. Για το διήμερο 7 και 8 Αυγούστου υπάρχει πιθανότητα για κάποια λίγα τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά μικρής έντασης και διάρκειας με τη θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 9 με 11 Αυγούστου φαίνεται ότι ο γενικά καλός καιρός θα συνεχιστεί για μικρή πιθανότητα για κάποιες τοπικές καταιγίδες στη δυτική χώρα ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς κελσίου σε περιοχές μακριά από το Αίγαιο.

Για το τριήμερο 12 με 14 Αυγούστου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες για να σημειωθούν κάποιες καταιγίδες σε τμήματα καιρός της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται μεγάλη πιθανότητα για κάτι οργανωμένο. Οι θερμοκρασίες θα βρίσκονται σίγουρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα στους 35 με 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Τέλος για την περίοδο 15 έως 19 Αυγούστου υπάρχουν και πάλι αρκετά μεγάλες πιθανότητες άνω του 65% να υπάρξουν κάποια φαινόμενα σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας με τη θερμοκρασία και πάλι πάνω από τους 35 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχει και ένα σεβαστό ποσό κοντά στο 35% για κύμα καύσωνα με τη θερμοκρασία κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου αλλά δεν είναι αυτό το βασικό σενάριο αυτή τη στιγμή.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *