Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-6/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας και δεν αποκλείονται λίγες σύντομες βροχές με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει σε όλη την ημέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες για λίγο και 8 με γρήγορη εξασθένηση και στα υπόλοιπα πελάγη βορειοδυτικοί 3-4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα έως 33 με 34 στα ανατολικά και νότια και ως 28 με 31 στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σύντομες βροχές άνευ σημασίας. Νωρίς το ξημέρωμα τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν για λίγο και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας όπου και εκεί δεν αποκλείεται σύντομη μπόρα με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ κατά περιόδους και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 31.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 και στα νότια 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία τη Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και 33 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια τμήματα ενώ στα νησιά του Αιγαίου δεν θα ξεπερνά τους 28 με 30.

Θεσσαλία Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στις Σποράδες και γρήγορα βορειοδυτικοί ασθενείς και στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα για λίγο ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32.

++++++++++++++++

Σάββατο 6 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές μπόρες μικρής διάρκειας ενώ τα φαινόμενα πιθανόν να είναι λίγο πιο έντονα στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και στην Θράκη με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 μποφόρ κατά περιόδους και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο την δυτική Στερεά τη Θεσσαλία και τη δυτική ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές ενώ στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου δεν θα ξεπερνά τους 28 με 30.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης για σύντομες βροχές κυρίως στις ορεινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα με γρήγορη βελτίωση. Στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας της Μαγνησίας και στις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ημέρα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στις γύρω ορεινές και ημιορεινές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα τμήματα μεταβλητοί ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα ανατολικοί  νοτιανατολικοι 2 με 3 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 βαθμούς κενό στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 33.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *