Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/8/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Χαλκιδική τις Σποράδες την ανατολική Εύβοια και στη συνέχεια στην ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές βροχές μικρής έντασης και διαρκείας ενώ δεν αποκλείεται στα ορεινά της Πελοποννήσου και λίγες καταιγίδες. Σταδιακά ο καιρός αργά το βράδυ θα βελτιωθεί και σε αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση με εξασθένηση σε μικρή προς το βράδυ παντού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και κυρίως στις Σποράδες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές μπόρες πριν από το μεσημέρι για λίγη ώρα με βελτίωση προς το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια αρχικά βορειοδυτικοί 5 μποφόρ με εξασθένηση πρόσκαιρη και ενίσχυση εκ νέου προς το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

+++++++++++++

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα βουνά της ανατολικής και βόρειας Ελλάδας θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και ως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στο Αιγαίο και τις γύρω περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα παραθαλάσσια 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ανατολικούς 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

++++++++++++++

Tετάρτη 3 Αυγούστου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείεται λίγες μεμονωμένες μπόρες ανευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 μποφόρ με εξασθένηση προς το βράδυ και στα δυτικά βορειοδυτικοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου σε Ηπειρο Μακεδονία Θεσσαλία δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο και ως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα και δεν αποκλείονται λίγες σποραδικές μπόρες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση. Στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια ο καιρός θα παραμείνει καλός όλη την ημέρα

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα Σποράδες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί και μετά το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα φετινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *