Που θα σημειωθούν καταιγίδες στην 31η Ιουλίου 2022

Επίπεδο κινδύνου 2.

Μικρά ποσά αστάθειας θα επηρεάσουν τις θερμές ώρες της ημέρας με καταιγίδες στη βορειοανατολική Ελλάδα. Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για εσάς τα ορεινά και ημιορεινά τμήματα των νόμων Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου θα επηρεαστούν από καταιγίδες πιθανόν ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση ή και ισχυρούς ανέμους. Κάποια από τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και περιοχές πεδινές κοντά στα βουνά αυτών των νόμων.

 

Επίπεδο κινδύνου 1.

Λίγες πιθανές μεμονωμένες καταιγίδες πολύ μικρής έντασης και διάρκειας υπάρχει το ενδεχόμενο να σημειωθούν και σε κάποια ορεινά τμήματα των υπολοίπων νόμων της Μακεδονίας των νομών Ιωαννίνων Άρτας Αιτωλοακαρνανίας Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας.

 

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενο.

Για το νομό Θεσσαλονίκης Θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα στα γύρω ορεινά τμήματα του νόμου και δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα με πολύ γρήγορη βελτίωση.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται καλός και πολύ ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στο νομό Λάρισας και δεν αποκλείεται εκεί και μόνο να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες και πολύ σύντομες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

 

Να τονίσουμε ότι και η σημερινή μέρα θα συνεχίσει να είναι μία μέρα καύσωνα επιπέδου 1 με τη θερμοκρασία σε ευπαθείς τη ζέστη περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Στερεάς και της Πελοποννήσου να ξεπερνά κατά τόπους τους 37 βαθμούς με οροφή τους 39.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *