Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Υψηλές θερμοκρασίες με μικρά διαστήματα αστάθειας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου.

> 90% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στην ανατολική και βόρεια ηπειρώτικα άνευ σημασίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου αλλά την 1η Αυγούστου θα πέσει στους 34 με 36 βαθμούς στα ανατολικά ηπειρώτικα και στους 37 με 38 στα δυτικά.

++++++++++++++

2 έως 4 Αυγούστου.

> 90% πιθανότητα καλό καιρό σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις ορεινές κυρίως περιοχές της Στερεάς της Πελοποννήσου και της ανατολικής Μακεδονίας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία κυρίως στο εσωτερικό της δυτικής και βόρειας χώρας έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στο Αιγαίο και τις πέριξ περιοχές με την επικράτηση βόρειου ανέμου.

+++++++++++++

5 με 7 Αυγούστου.

21% πιθανότητα για καλό καιρό αρχικά αλλά στις 6 και 7 του μήνα θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Μακεδονία τη δυτική και κεντρική Στερεά και το εσωτερικό της Πελοποννήσου. Θερμοκρασία αρχικά έως 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις 7 του μήνα θα πέσει στα ηπειρωτικά όπου δεν θα ξεπερνά τους 33 με 34 βαθμούς.

33% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία στα δυτικά και βόρεια έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη στα ανατολικά και νότια με τους βοριάδες.

21% πιθανότητα για καλό καιρό με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στις 6 και 7 του μήνα στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας άνευ σημασίας. Θερμοκρασία έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και στα δυτικά και βόρεια ηπειρώτικα μακριά από το Αιγαίο.

25% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμαίνεται σε επίπεδα καύσωνα 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και κυρίως στα δυτικότερα και βορειότερα τμήματα.

++++++++++++++

8 με 12 Αυγούστου.

47% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες στις 7 και 8 του μήνα στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά την δυτική Μακεδονία το εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως την κεντρική Μακεδονία και τα νησιά του βόρειου Ιονίου. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση δεν θα ξεπερνά πουθενά στη χώρα τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο μετά τις 10 του μήνα στα δυτικά τμήματα που θα φτάσει τους 34 με 35.

28% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα έως 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με μικρή πτώση στην ανατολική χώρα από τις 11 του μήνα και μετά.

25% πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στις 11 και 12 του μήνα στη Μακεδονία και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς. Θερμοκρασία στα ηπειρωτικά έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου αλλά στις 11 του μήνα πρόσκαιρα θα φτάσει στα κεντρικά και νότια τους 39 βαθμούς Κελσίου με επαναφορά στους 34 με 36 στις 12 του μήνα.

++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Γενικά καλοκαιρία θα επικρατήσει την περίοδο Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου στις περισσότερες περιοχές της χώρας με πιθανότητα για λίγα ασθενικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά και κυρίως στην Πελοπόννησο κάποιες από τις μέρες. Η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αρχικά έως και 38 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει μικρή σταδιακή κάμψη κυρίως στα ανατολικά όπου θα πέσει στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά πιθανόν να διατηρηθεί κάποιες από τις ημέρες λίγο υψηλότερα. Επίπεδα θερμοκρασίας ελαφρώς υψηλότερα από τα κανονικά.

Για την περίοδο 5 έως 7 Αυγούστου υπάρχουν τρία σενάρια με το επικρατέστερο να είναι η συνέχιση της καλοκαιρίας με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας και τη θερμοκρασία να διατηρείται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα έως 35 με 38 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχουν και δύο άλλα σενάρια των άκρων το ένα με βροχές και καταιγίδες κοντά στο 20% και ένα άλλο κοντά στο 25% για έναν καύσωνα της τάξης των 39 βαθμών κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 8 έως 12 Αυγούστου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες κοντά στο 50% να εκδηλωθούν για ένα διήμερο βροχές και καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη δυτική και κεντρική Στερεά και ενδεχομένως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και νησιά του  βόρειου Ιονίου και το εσωτερικό της Πελοποννήσου με τη θερμοκρασία να σημειώνει σημαντική πτώση και να μην ξεπερνά τους 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στη χώρα. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα επιμέρους μικρότερα ποσοστά της επικράτησης των υψηλών επιπέδων θερμοκρασίας και του καλού καιρού με θερμοκρασία στους 37 βαθμούς καθώς και πιθανότητα για λιγότερα φαινόμενα και κυρίως στη Μακεδονία με τη θερμοκρασία και πάλι γενικά να κρατιέται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα 35 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *