Που θα σημειωθούν καταιγίδες στην 28η Ιουλίου 2022

Συνεχίζεται η αστάθεια και τη σημερινή μέρα με πιο έντονα φαινόμενα στη βορειοδυτική κυρίως χώρα. Διαταραχή απομεινάρι του ψυχρού μετώπου που βρίσκεται βορειότερα της χώρας μας θα δώσει τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στο μεγαλύτερο μέρος της δυτικής Μακεδονίας στο νομό Ιωαννίνων πιθανώς και στην πόλη στο νομό Τρικάλων ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα στα βόρεια του νομού Λάρισας στην περιοχή Ελασσόνας καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Καρδίτσας της Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας. Κινούμενη ανατολικότερα η διαταραχή θα επηρεάσει και αρκετά τμήματα με διάσπαρτες όμως καταιγίδες της Ημαθίας Πέλλας Πιερίας Κιλκίς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής έως και πεδινά αλλά όχι παραθαλάσσιες περιοχές. Τέλος κάποια φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά κυρίως τμήματα του νομού Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης και Ροδόπης μικρής έντασης και διάρκειας και γρήγορη βελτίωση.

Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τα ορεινά κυρίως τμήματα των προαναφερθεισών περιοχών.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης η αστάθεια θα αυξηθεί τη σημερινή μέρα και έτσι το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις γύρω ορεινές αλλά και πεδινές περιοχές από την πόλη μακριά από τη θάλασσα. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί η πόλη για λίγο.

Για τη Θεσσαλία η αστάθεια θα εντοπιστεί κυρίως στο νομό Καρδίτσας όπου θα σημειωθούν φαινόμενα και σε πεδινές περιοχές ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειωθούν και στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως τμήματα του νομού Καρδίτσας καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας στο νομό Λάρισας τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα παραθαλάσσια τμήματα η περιοχή της Λάρισας των Φαρσάλων του Παλαμά της Μαγνησίας οι Σποράδες δεν θα επηρεαστούν από φαινόμενα.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα ελαφρού καύσωνα θα συνεχιστούν και τη σημερινή μέρα σε πολλά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και κυρίως σε περιοχές της Θεσσαλίας της δυτικής Στερεάς της δυτικής νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς οπού ο υδράργυρος θα ξεπερνά κατά τόπους και τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *