Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-31/7/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στην Μακεδονία στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία το εσωτερικό της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες προς τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν σε όλες τις περιοχές. Πιθανώς τα φαινόμενα να είναι ισχυρά σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας των συνόρων με τα Σκόπια και τη Βουλγαρία καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Μεγάλη πιθανότητα για χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις γενικά 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από το Αιγαίο και ως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου και κάποιων τμημάτων της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα σε ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας και στα βόρεια της Λάρισας και αργότερα και σε κάποιες πεδινές περιοχές της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Ελασσόνας και ενδεχομένως του Τυρνάβου της Καρδίτσας και του Παλαμά με βελτίωση με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν καταιγίδες σε περιοχές στα δυτικά και βόρεια της πόλης.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί στα πεδινά και βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στις Σποράδες αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ένα βορειοανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

++++++++++++++++

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην Μακεδονία στα βόρεια της Θεσσαλίας και στα ορεινά της Ηπείρου και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων μεμονωμένων βροχών και καταιγίδων με γρήγορη βελτίωση. Πολύ μικρή πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Στερεά την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων και της Λάρισας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα Χασιά την Πίνδο και τον Όλυμπο. Στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές ο καιρός θα παραμείνει καλός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα πεδινά ασθενείς και βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στις Σποράδες αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 32.

++++++++++

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου της Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες μπόρες σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και θα στραφούν παντού σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα και έως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ιονίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα μόνο στα βουνά των Τρικάλων και της Ελασσόνας όπου δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καλός καιρός θα παραμείνει όλο το 24ωρο.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα επικρατήσει παντού νοτιοανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 33.

++++++++++++

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες που αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί 3-4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και έως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά των Τρικάλων της Ελασσόνας και της Καρδίτσας και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με βελτίωση προς το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ το μεσημέρι έως και 4 στα πεδινά ενώ από αργά το βράδυ στα παραθαλάσσια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 25 έως 33.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *