Που θα σημειωθούν καταιγίδες την 27η Ιουλίου 2022.

Διαταραχή αποκομμένη από το ψυχρό μέτωπο της ανατολικής Ευρώπης θα προκαλέσει αύριο το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αλλά μικρής διάρκειας σε τμήματα της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Όπως βλέπετε στο χαρτί που ετοιμάσαμε για σας τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν τις θερμές ώρες της ημέρας μεσημέρι και απόγευμα σε πολλά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας καθώς και σε ορεινά τμήματα της Πέλλας Ημαθίας Πιερίας Κιλκίς Σερρών Δράμας που αργά το βράδυ θα σταματήσουν.

Επίσης τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά πιθανόν έντονες θα σημειωθούν και στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, περιοχή Ελασσόνας στο νομό Λάρισας, στο εσωτερικό του νομού Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας της Φωκίδας και της Ευρυτανίας σε ορεινά τμήματα της Αχαΐας Ηλείας Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Για τον νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν αναμένονται γενικά φαινόμενα εκτός από πολύ μικρή πιθανότητα για κάποια μεμονωμένα φαινόμενα στα σύνορα με το νομό Σερρών.

Για τη Θεσσαλία αναμένεται καλός καιρός έως και το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Πίνδου στα Χάσια και τον Ολύμπο ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται κάποια φαινόμενα να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της περιοχής Καλαμπάκας Τρικάλων και Ελασσόνας με γρήγορη βελτίωση. Τα πεδινά του νομού Καρδίτσας η περιοχή Φαρσάλων Αγιάς Λάρισας Τυρνάβου η Μαγνησία τα παραθαλάσσια και οι Σποράδες θα έχουν αρκετά πιο βελτιωμένο καιρό.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *