Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/7/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

  • Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη όπου και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Σποραδικά φαινόμενα αργά το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς με γρήγορη βελτίωση αργά το βράδυ. Υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα στα ορεινά των νόμων Καβάλας Ξάνθης και Δράμας να είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 3 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τα νότια της Κρήτης και τα ανατολικά της Ρόδου και ως 33 με 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και τα βορειότερα του νομού Λάρισας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν στο τέλος τους να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα στην περιοχή Τρικάλων Ελασσόνας Τυρνάβου Καλαμπάκας και Παλαμά. Ο καιρός αργά το βράδυ θα βελτιωθεί παντού ενώ στα παραθαλάσσια του νομού Μαγνησίας στην περιοχή Φαρσάλων και τις Σποράδες θα παραμείνει αίθριος όλη την ημέρα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της περιοχής όπου και δεν αποκλείεται πρόσκαιρη μεμονωμένη καταιγίδα  με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 23 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου και στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 34.

+++++++++++++++

Τρίτη 26 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις σε βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ το πολύ ενώ στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά και την Πελοπόννησο και ως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας ενώ τοπικά στην ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη θα φτάνει τους 37.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα παντού νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα περσινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις φοράδες από 25 έως 34.

+++++++++++++++

Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν  λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση πριν από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στις άλλες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά το ανατολικό Αιγαίο και τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και ως 33 με 35 στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στο εσωτερικό της περιφέρειας κοντά στα βουνά όπου και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες που πιθανόν να επηρεάσουν για λίγο και κάποια πεδινά τμήματα της περιοχής Καλαμπάκας Τρικάλων Παλαμά Καρδίτσας Ελασσόνας και Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση. Στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες ο καιρός θα παραμείνει καλός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειότερα τμήματα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια της περιοχής όπου και δεν αποκλείεται πρόσκαιρη μεμονωμένη καταιγίδα  με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 1 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 24 έως 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 35.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *