Ξεπέρασε τους 41 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην χώρα. Αναλυτικά οι μέγιστες ανά περιφέρεια αλλά και το top 15.

Συνεχίστηκε η θερμή εισβολή στη χώρα και τη σημερινή ημέρα με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 22 με 25 βαθμούς Κελσίου στη στάθμη των 1.500 μέτρων περίπου. Αποτέλεσμα ήταν οι μέγιστες με την επικράτηση κατά τόπους καταβατη ανέμου σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου να ανέβουν γενικά σε υψηλά επίπεδα.

41,4 βαθμοί κελσίου εφτασε ο υδράργυρος σε δύο σταθμός της βορειοανατολικής Πελοποννήσου ενώ 41 βαθμοί Κελσίου σημειώθηκαν στη δυτική Στερεά ακολουθούμενη από 40,6 στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την Αττική.

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε ο υδράργυρος και σε τμήματα της νότιας Πελοποννήσου και της νότιας Κρήτης όπου έφτασε τους 40,1 βαθμούς Κελσίου ενώ στην κεντρική Μακεδονία έφτασε τους 39,8 στην Ήπειρο τους 39,2 στα νησιά του Ιονίου τους 38,5 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 38.

Τέλος οι πιο ”δροσερές” γωνιές της χώρας ήταν οι Κυκλάδες με 35,6 βαθμούς Κελσίου μέγιστη η Θράκη που έφτασε ως 36,7 καθώς και τα Δωδεκάνησα όπου έφτασαν μόλις τους 37,1 βαθμούς Κελσίου.

 

Οι 15 υψηλότερες θερμοκρασίες της χώρας σημειώθηκαν στους παρακάτω μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Τέλος βλέπετε τις απολύτως μέγιστες θερμοκρασίες που θα μπορούσαν να σημειωθούν σήμερα με επικράτηση καταβάτη ανέμου και χαμηλής υγρασίας.  Βλέπετε ότι μόνο περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και νότιας Κρήτης άγγιξαν αυτά τα επίπεδα αφού κατά τόπους εκεί υπήρξε καταβάτης άνεμος.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας οι κατά τόπους αύρες δεν άφησαν  τον υδράργυρο να ανέβει στα ανώτερα όρια της θερμοκρασίας.

Όπως βλέπετε δηλαδή η απολύτως μέγιστη θερμοκρασία που θα μπορούσε να σημειωθεί την σημερινή ημέρα σε κάποιες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας ήταν οι 42,5 βαθμοί Κελσίου είχαμε δηλαδή προϋποθέσεις για αρκετά υψηλές θερμοκρασίες. Ευτυχώς όμως ο υδράργυρος έφτασε τις προβλεπόμενες θερμοκρασίες αφού όπως είπαμε επικράτηση καταβάτη ανέμων σημειώθηκε μόνο σε λίγες περιορισμένες περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου της Κρήτης και της Αττικής.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *