Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.Καύσωνας μέτριας έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας με μικρό φως στο τούνελ

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 23 Ιουλίου 2022.

26 και 27 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για βελτιωμένο καιρό αλλά στις 27 το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στη δυτική κεντρική και νότια χώρα θα φτάνει κατά τόπους τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ χαμηλότερη θα είναι στη βόρεια Ελλάδα και το Αιγαίο.

+++++++++++

28 έως 30 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας της Θράκης της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Ηπείρου στις 28 του μήνα ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία παραμένει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου με μικρή κάμψη στην ανατολική χώρα στις 29 και 30 του μήνα όπου δεν θα ξεπερνά τους 36 με 37.

+++++++++++ 

31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

> 85% πιθανότητα για και λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θράκης και πιθανόν της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία έως 37/38 βαθμούς στα δυτικά έως 35/36 βαθμούς στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

+++++++++

3 έως 7 Αυγούστου.

55% πιθανότητα για πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης κοντά στα βόρεια σύνορα. Καλοκαιρία στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία στους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας με μικρή άνοδο στις 6 και 7 του μήνα όπου τοπικά στο εσωτερικό μακριά από τη θάλασσα θα φτάνει τους 38 με 40.

24% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Ηπείρου και της κεντρικής Στερεάς κυρίως στις 5 και 6 του μήνα. Θερμοκρασία στα επίπεδα των 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

21% πιθανότητα καιρός ψυχρής λίμνης με αξιόλογες βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας της Μακεδονίας των Σποράδων της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και ενδεχομένως και σε κάποια τμήματα της Θράκης και των νησιών του Ιονίου. Θερμοκρασία σε πτώση δεν θα ξεπερνά κατά τόπους στους 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στις 5 και στις 6 του μήνα θα σημειώσει άνοδο  στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Ο πολύ ζεστός καιρός σε επίπεδα καύσωνα θα συνεχιστεί όπως έχουμε τονίσει εδώ και πολλές μέρες έως τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου με τις θερμοκρασίες να έχουν μία μικρή πτώση αλλά να παραμένουν σταθερά πάνω από τους 36 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας μακριά από το Αιγαίο.

Για την περίοδο 3 έως 7 Αυγούστου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες κοντά στο 80% ο ζεστός καιρός να συνεχιστεί με θερμοκρασίες 35 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό κοντά στο 20% για σημαντική αλλαγή του καιρού με καιρό ψυχρής λίμνης και έντονων καταιγίδων στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αλλά δυστυχώς δεν είναι αυτή η βασική τάση αυτή τη στιγμή.

Να τονίσουμε ότι για τις τελευταίες μέρες του Ιουλίου και τις πρώτες του Αυγούστου η μέση μέγιστη θερμοκρασία για τις πιο ζεστές περιοχές της χώρας είναι οι 34 με 35 βαθμοί Κελσίου δηλαδή το επόμενο δεκαπενθήμερο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά για την περίοδο που διανύουμε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *