Έως τους 39 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος σήμερα. Αναλυτικά οι μέγιστες σε όλη τη χώρα.

Συνεχίστηκε η θερμή μεταφορά και σήμερα στη χώρα μας χωρίς να ενισχυθεί σημαντικά επηρέασε και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας πιο κοντά στο Αιγαίο αυτή τη φορά.

Υψηλότερη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Λάρισα στην περιοχή της Θεσσαλίας με 39,2 βαθμούς Κελσίου ενώ πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν και στην Ήπειρο με 39,1 βαθμούς Κελσίου αλλά και στην ανατολική Πελοπόννησο με 39 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ υψηλές ήταν και οι θερμοκρασίες στα νησιά του Ιονίου σε όλη την υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα αλλά και στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο που ξεπέρασαν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Οι μόνες περιοχές που ξέφυγαν από το κύμα καύσωνα ήταν τα ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας όπου εκεί ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε σε κανένα μετεωρολογικό σταθμό τους 36,2 βαθμούς Κελσίου καθώς και σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και των Κυκλάδων όπου και εκεί ο υδράργυρος έφτασε τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας στο χάρτη που ακολουθεί.

 

Στον επόμενο χάρτη βλέπετε τις απολύτως μέγιστες θερμοκρασίες που υπήρχε πιθανότητα να σημειωθούν τη σημερινή ημέρα με επίδραση καταβατη ανέμου σε διάφορες περιοχές της χώρας. Βλέπετε ότι και πάλι οι θερμοκρασίες είχαν τη δύναμη να φτάσουν στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας με τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη στάθμη των 850 hPa. Οποιεσδήποτε θερμοκρασίες πάνω από αυτές σημειωθούν σε κάποια περιοχή της χώρας αυτομάτως είναι άκυρη αφού δεν μπορεί να ξεπεραστεί το όριο που αναφέρεται στον πιο κάτω χάρτη.

 

 Μπορείτε να δείτε τους 15 πιο ζεστούς μετεωρολογικούς σταθμούς της σημερινής μέρας στη χώρα στη λίστα που ακολουθεί και είναι από το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *