Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 21-24/7/2022 (+XAΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ)

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 στα κεντρικά και νότια τμήματα και από βόρειες διευθύνσεις έως 4 στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίου με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη και εως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα από βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ ενώ τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει παντού ένας ανατολικός άνεμος 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 19 έως 31.

+++++++++++++

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία, έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές περιοχές την ανατολική Ρόδο και τη νότια Κρήτη. Στα νησιά του Αιγαίου η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός. Συνθήκες καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί ασθενείς στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες αλλά το απόγευμα είναι νοτιοανατολικό ανατολικό ρεύμα έως 3 μποφόρ θα επικρατήσει και στα πεδινά και τα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος και ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης όπου δεν αποκλείεται κάποιες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί 2.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα τη Θεσσαλία κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα ενώ στα νησιωτικά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου θα φτάσει τους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά του νομού Τρικάλων Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα το μεσημέρι και το απόγευμα. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στον Όλυμπο το απόγευμα. Συνθήκες καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ και στα πεδινά και τα νησιωτικά τμήματα με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 35.

+++++++++++++++

Κυριακή 24 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και δεν αποκλείεται κάποιες λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα φτάνει κατά τόπους τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο και τους 38 με 39.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της περιοχής Ελασσόνας στη Λάρισα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας. Συνθήκες καύσωνα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Συνθήκες καύσωνα στην πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα ανατολικοί 2 μποφόρ και στα πεδινά και τα νησιωτικά τμήματα.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 39 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *