Εκτίμηση βροχοπτώσεων / θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Εκτίμηση βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα.

Σάββατο 23 Ιουλίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενο στη χώρα. Θερμοκρασίες έως 38 με 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 24 Ιουλίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασίες 39 με 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασίες 38 με 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τρίτη 26 Ιουλίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα. Θερμοκρασίες 36 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Τετάρτη 27 Ιουλίου.

Μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασία 36 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου.

Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Παρασκευή 29 Ιουλίου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ίσως από μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής Μακεδονίας. Θερμοκρασίες 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Σάββατο 30 Ιουλίου.

Δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα εκτός ίσως από μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας. Θερμοκρασία 37 με 41 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 

Κυριακή 31 Ιουλίου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες στα βουνά της Ηπείρου της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας. Θερμοκρασίες έως 37 με 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Δευτέρα 1η Αυγούστου.

Πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασίες έως 37 με 41 βαθμούς Κελσίου.

 

Τρίτη 2 Αυγούστου.

Δεν αναμένονται φαινόμενα στη χώρα εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.Θερμοκρασίες έως 36 με 41 βαθμούς Κελσίου.

 

ΣΥΝΟΨΗ.

Ξεκινά μία μακρά περίοδος με θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Σταθερά η θερμοκρασία θα βρίσκεται μεταξύ 3 και 7 βαθμών Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από το Αιγαίο. Ο βοριάς στο Αιγαίο και τις περιοχές που ακουμπά θα κρατά την θερμοκρασία χαμηλότερα τις περισσότερες από τις ημέρες σε υποφερτά επίπεδα. Αντίθετα τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της κεντρικής Μακεδονίας της βόρειας Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου θα έχουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής προγνωστικά στοιχεία. Πρέπει να τονίσουμε ότι ο καύσωνας που έρχεται στη χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με τη δυναμική που είχε στην δυτική Ευρώπη τον προηγούμενο μήνα έως και τις μέρες μας. Οι συνεχόμενες όμως μέρες με πολλή ζέστη (που κάλλιστα χαρακτηρίζονται και σαν καύσωνας) θα δοκιμάσει τις αντοχές στις πόλεις μακριά από το Αιγαίο. Από θέμα βροχοπτώσεων δεν φαίνεται καμία αξιόλογη διαταραχή να μας πλησιάζει το επόμενο 14ημερο. Αυτό που φαίνεται είναι κάποιες πολύ μικρές διαταραχές να δίνουν κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας προς το τέλος του μήνα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *