Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Καύσωνας μέτριας έντασης αλλά μεγάλης διάρκειας εν όψει.

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 18 Ιουλίου 2022.

21 και 22 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για αίθριο καιρό με τη θερμοκρασία στους 37 έως 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από το Αιγαίο.

+++++++++++

23 με 25 Ιουλίου.

54% πιθανότητα αίθριος καιρός με  πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες το απόγευμα της 24ης Ιουλίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ορεινά. Θερμοκρασία αρχικά έως 41 με 43 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας ενώ στις 25 του μήνα θα πέσει λίγο στην ανατολική Ελλάδα ενώ στα δυτικά θα παραμείνει σε επίπεδα των 40 βαθμών κελσίου.

25% πιθανότητα για αίθριο καιρό όλες τις ημέρες με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία έως 40 με 42 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

21% πιθανότητα για αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια τμήματα ενώ στα δυτικά τοπικά 39 με 40.

+++++++++++

26 με 28 Ιουλίου.

40% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας μικρής έντασης και διάρκειας κυρίως στις 26 και 27 του μήνα. Θερμοκρασία στα επίπεδα των 36 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

33% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου τις θερμές ώρες της ημέρας στις 26 και 27 του μήνα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάνει κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

27% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στις 28 του μήνα στη Μακεδονία τη Θράκη και τα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Θερμοκρασία αρχικά έως 41 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή πτώση στους 38 και στις 28 του μήνα στους 36 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++

29 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου.

Το βασικό μοτίβο του καιρού θα είναι οι τοπικές καταιγίδες κυρίως στην 1η Αυγούστου σε ορεινά κυρίως τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Οι υπόλοιπες μέρες θα υπάρχουν και πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και βελτιωμένο καιρό. Θερμοκρασίες έως 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας αλλά στις 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου θα συμβεί μία σχετικά μικρή πτώση και η μέγιστη θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ

Όπως φαίνεται θα υπάρξει συνεχόμενη ενοχλητική ζέστη έως και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου. Αν και θα υπάρξουν κάποια διαστήματα με σταδιακή πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας αυτή θα παραμένει όλες τις ημέρες κατά 3 με 7 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.  Ο μήνας τελικός θα τελειώσει με τουλάχιστον 1 βαθμό Κελσίου πάνω από τα κανονικά επίπεδα όπως ακριβώς αναμέναμε στη μακροπρόθεσμη που αναρτήσαμε στο τέλος Ιουνίου. Επίσης και η ανομβρία θα συνεχιστεί ως το τέλος του μήνα με μικρή πιθανότητα στην περίοδο 26-31 Ιουλίου για κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως σε βουνά της κεντρικής δυτικής και βόρειας Ελλάδας. 

Συνοδευτικό άρθρο για όσους θα ήθελαν να μάθουν – Ένταση και διάρκεια ενός καύσωνα (χρήσιμες πληροφορίες)

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *