Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 18-20/7/2022

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι έως 7 μποφόρ και πιθανόν στη θάλασσα της Καρπάθου και 8 και στα υπόλοιπα τμήματα βόρειοι 3 με 4.

Η θερμοκρασία σε κάμψη στην ανατολική χώρα θα κυμανθεί από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Θράκη τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την κεντρική και ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη ενώ στην ανατολική Ρόδο και όλη τη δυτική χώρα ο υδράργυρος θα φτάνει κατά τόπους στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά του νομού Τρικάλων και Καρδίτσας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα ανατολικοί 4 μποφόρ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 23 έως 28.

+++++++++++++++

Τρίτη 19 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 8 μποφόρ και στα υπόλοιπα τμήματα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 32 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη ενώ στην ανατολική Ρόδο και τη δυτική Ελλάδα θα φτάνει κατά τόπους τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και πεδινά τμήματα ανατολικοί βορειοανατολικοί έως και 4 μποφόρ τις μεσημεριανές ώρες με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 22 έως 28.

+++++++++++++++

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα βουνά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 7 με 8 μποφόρ  ενώ oi ριπές θα φτάνουν και τα 9 με  σημαντική εξασθένηση από το απόγευμα και μετά και από βόρειες διευθύνσεις στις υπόλοιπες περιοχές 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία και την Θράκη, έως 36 βαθμούς Κελσίου στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική Ρόδο και ως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες θαλάσσιες και ηπειρωτικές περιοχές του.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βουνά.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στις Σποράδες βορειοανατολικοί 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και στα υπόλοιπα παραθαλάσσια και πεδινά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 29.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *