Που θα σημειωθούν καταιγίδες την 17η Ιουλίου 2022.

Μικρή διαταραχή θα επηρεάσει σήμερα τμήματα της βόρειας Ελλάδας με σύντομες σποραδικές καταιγίδες. Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε τμήματα της Ηπείρου της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και της Μακεδονίας και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι νομοί στους οποίους θα σημειωθούν φαινόμενα είναι τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων Άρτας Τρικάλων Λάρισας Γρεβενών Κοζάνης Ημαθίας Πέλλας Καρδίτσας Χαλκιδικής Θεσσαλονίκης Καβάλας και Δράμας.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται καθόλου φαινόμενα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νόμου όπου σίγουρα θα αναπτυχθεί τουλάχιστον μία καταιγίδα η οποία θα επηρεάσει περισσότερο στη συνέχεια το νομό Χαλκιδικής. Πολύ μικρή πιθανότητα να επηρεαστεί το ανατολικό κομμάτι της πόλης.

Για τη Θεσσαλία προβλέπεται αίθριος και πολύ ζεστός καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Καρδίτσας στο νομό Τρικάλων και στα βόρεια του νομού Λάρισας το μεσημέρι και το απόγευμα. Σποραδικές σύντομες καταιγίδες θα σημειωθούν στα ορεινά τμήματα της Καρδίτσας της περιοχής Καλαμπάκας που πιθανόν να επηρεαστεί οριακά και η πόλη των Τρικάλων ενώ τοπικές σποραδικές σύντομες καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα Χάσια αλλά και την περιοχή του Ολύμπου και της πέριξ ημιορεινές περιοχές της Ελασσόνας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *