Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα. Η ζέστη έρχεται και στο βάθος καύσωνας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 14 Ιουλίου 2022.

17 και 18 Ιουλίου.

80% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανόν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας στις 18 του μήνα. Θερμοκρασία γενικά από 35 έως 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

20% πιθανότητα για πιο αξιόλογα φαινόμενα σύντομης διάρκειας στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τα ορεινά της Ηπείρου και της Θράκης. Θερμοκρασία γενικά από 35 έως 37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

+++++++++++++++

19 με 21 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία αρχικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στις 21 του μήνα θα φτάσει στους 37 βαθμούς κατά μέσο όρο στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++

22 έως 24 Ιουλίου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα φτάνουν κατά τόπους στα ηπειρώτικα τους 40 με 41 και πιθανόν στα δυτικά και τους 42 βαθμούς Κελσίου.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασίες έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο στους 38 κυρίως στα δυτικά τμήματα της χώρας στις 23 του μήνα ενώ στις 24 θα σημειώσει άνοδο σε όλα τα ανατολικά ηπειρωτικά και θα φτάσει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία με την επίδραση των βοριάδων στο Αιγαίο θα φτάνει κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς στα ανατολικά και 37 στα δυτικά τμήματα της χώρας.

+++++++++++++++

25 έως 29 Ιουλίου.

50% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στις 28 και 29 του μήνα. Θερμοκρασίες στα επίπεδα των 40 βαθμών Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όλο το πενθήμερο.

30% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγα μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της Μακεδονίας της Ηπείρου και της Θράκης στις 28 του μήνα. Θερμοκρασία έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου με άνοδο στους 39 στις 26-27 και στους 40 στις 28 του μήνα στα ηπειρωτικά.

20% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στις 25 και τις 27 του μήνα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Θερμοκρασία έως 40 βαθμούς Κελσίου με μικρή πτώση στους 37 πρόσκαιρη ενώ στις 27 και 28 του μήνα και πάλι θα ανέλθει κοντά στους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα.

+++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Σταδιακή είσοδος σε υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες το διήμερο 17 έως 18 Ιουλίου οπου κατά τόπους θα φτάνει τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και κυρίως στα δυτικότερα τμήματα. Αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί μέχρι και τις 21 του μήνα.

Από τις 22 και μετά οι περισσότερες πιθανότητες συνηγορούν σε άνοδο της θερμοκρασίας σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αγγίζοντας και τους 40 και ίσως και παραπάνω βαθμούς κελσίου σε κάποιες περιοχές στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από το Αιγαίο. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα δείχνουν να αποφεύγουμε ένα έντονο από άποψη θερμοκρασίας καύσωνας αφού το ταβάνι βρίσκεται στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και αυτό υπό προϋποθέσεις.

Οπότε η πρώτη εικόνα που έχουμε (είχαμε και χθες στο τελευταίο άρθρο κατάταξης των θερμών εισβολών της στη χώρα μας) είναι κίτρινο χρώμα από άποψη έντασης καύσωνα και πορτοκάλι από άποψη διαρκείας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *