Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-17/7/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 με 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και πρόσκαιρα στη δυτική Στερεά και 36 και στα νησιωτικά και παραθαλάσσια τμήματα της χώρας έως 26 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και γρήγορα βορειοδυτικοί 2 με 3 και στις υπόλοιπες περιοχές μεταβλητοί ασθενείς αρχικά και βορειοανατολικοί 2 με 3 το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της Μακεδονίας και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων καταιγίδων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για ακόμα μία μέρα θα κυμανθεί από 12 έως 35/37 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα δυτικά τμήματα και 38 και έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στα πεδινά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο πάνω από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου Και πιθανόν στα δυτικά τμήματα και 37 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 22 έως 33.

++++++++++++++

Κυριακή 17 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία και στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες που αργότερα θα επηρεάσουν και τμήματα της Θράκης με βελτίωση αργά το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα για ακόμα μία μέρα θα κυμανθεί από 13 έως 36/38 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και πιθανόν στα δυτικά τμήματα και την πεδινή Πελοπόννησο και 39 και έως 33 με 36 βαθμούς Κελσίου στα παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά των περιοχών Τρικάλων Καλαμπάκας Καρδίτσας την ευρύτερη περιοχή της Ελασσόνας και του Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά στα δυτικά και βόρεια της πόλης όπου και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στα πεδινά ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για την εποχή για δεύτερη μέρα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36/37 και τοπικά στα δυτικότερα τμήματα 37/38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *