Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/7/2022(+ΧΑΡΤΗΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και υπάρχει μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες μπόρες στη ραχοκοκαλιά της Πίνδου καθώς και σε ορεινά τμήματα της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 12 έως 29 και τοπικά στα δυτικά και 31 βαθμούς Κελσίου και έως 25 με 27 στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα και 2 με 4 στις πεδινές περιοχές έως και το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νόμων Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 17 έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στο εσωτερικό του διαμερίσματος με βελτίωση αργά το βράδυ. Είναι πολύ πιθανό να επηρεαστούν και παραθαλάσσια τμήματα του Νομού Μεσσηνίας και Λακωνίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βόρειες 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα 7.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τοπικά στα δυτικά και 32 και έως 26 με 29 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα παραθαλάσσια τμήματα 4 και στα ανοιχτά 5 με 6 μποφόρ, στις Σποράδες βορειοανατολικοί 4 και στο εσωτερικό βορειοανατολικοί το μεσημέρι και το απόγευμα 3-4 μποφόρ με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 30 και τοπικά 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 20 έως 29.

+++++++++++++++++

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 7 και τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο και 4-5 στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια τμήματα και έως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιωτικά πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα της υπόλοιπης χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως βορειοανατολικοί 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και ανατολικοί 3 με 4 στα πεδινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 31 και πιθανόν 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 30.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *