Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Η τελευταία πρόγνωση έως και τις 8/7 είναι εδώ

Η τελευταία τάση καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα είναι εδώ

Το έκτακτο δελτίο έντονων καιρικών φαινομένων είναι εδώ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία τη Θεσσαλία κεντρική και ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια και όσο προχωράμε προς το μεσημέρι και σε τμήματα των Κυκλάδων της Πελοποννήσου της Ηπείρου της υπόλοιπης Στερεάς και της Θράκης. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στην Κρήτη τις θερμές ώρες της ημέρας. Προς τις βραδινές ώρες η αστάθεια θα σταματήσει στις περισσότερες περιοχές εκτός από την κεντρική και δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες την κεντρική ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι κατά τόπους ισχυρά. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στους νόμους Φλώρινας Κοζάνης Ημαθίας Πέλλας Πιερίας Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Μαγνησίας βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Ευβοίας και ενδεχομένως στο νομό Καρδίτσας και Σερρών όπου θα σημειωθούν κατά τόπους και πάνω από 30 με 60 χιλιοστά βροχής. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη για τα παραθαλάσσια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας της ανατολικής Θεσσαλίας των Σποράδων και της ανατολικής και βόρειας Εύβοιας και μικρή για τα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα βορειότερα τμήματα 7 με 8 μποφόρ και στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τη κεντρική και ανατολική Στερεά τις Σποράδες την Εύβοια το εσωτερικό της Πελοποννήσου τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου ενώ θα φτάσει τους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά τμήματα της χώρας στα νησιά του Ιονίου του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα καθώς και στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται κακοκαιρία κατά περιόδους με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην αρχή της περιόδου ενώ σταδιακά στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα θα υπάρχουν και μικρά διαστήματα βελτίωσης ενώ αντίθετα στα ανατολικά της Λάρισας στο μεγαλύτερο μέρος της Μαγνησίας τα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες θα έχουν τοπικές καταιγίδες έως και αργά το βράδυ κατά περιόδους. Επισημαίνεται ότι θα πέσει η βροχή ολόκληρου του μήνα ή και περισσότερο μέσα σε ένα 24ωρο.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά κακοκαιρία κατά περιόδους με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα και στα πεδινά τμήματα από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 18 έως 24.

+++++++++++++++++++

Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά στη Θεσσαλία τις Σποράδες στην Πιερία τη Χαλκιδική την Εύβοια την Φθιώτιδα τη Βοιωτία και την Αττική τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα ενώ τοπικά φαινόμενα θα σημειώνονται και στο εσωτερικό της Κρήτης και τις Κυκλάδες. Σταδιακά ο καιρός προς τις πρωινές ώρες θα βελτιωθεί σημαντικά σε όλες τις περιοχές και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική Εύβοια στα βόρεια της Αττικής την Κρήτη και παροδικά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες μικρή αστάθεια θα δώσει σποραδικές μπόρες και στην Ηπειρωτική χώρα κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας. Ο καιρός αργά το απόγευμα προς το βράδυ θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά μόνο στα ανατολικά κυρίως τμήματα της Εύβοιας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από βορειοδυτικές έως βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ κατά περιόδους με σημαντική εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά.

Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική και κεντρική Στερεά την Εύβοια την βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες και έως 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα παραθαλάσσια πεδινά και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές στα πεδινά και καταιγίδες στα παραθαλάσσια των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες αλλά τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες θα σημειώσουν σταδιακή ύφεση και ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντικά διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλες τις περιοχές.Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιορισμένη αστάθεια θα δώσει τοπικές καταιγίδες στα ορεινά και στη συνέχεια και σε κάποιες πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας μακριά από τη θάλασσα αλλά ο καιρός γρήγορα πριν από το βράδυ θα βελτιωθεί παντού. Τα φαινόμενα σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν την ένταση και τη διάρκεια της Παρασκευής.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με τοπικές βροχές οι οποίες γρήγορα θα σταματήσουν και θα υπάρξουν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις απογευματινές ώρες στη μικρή αστάθεια εκ νέου θα δώσει τοπικές μπόρες στην πόλη ή γύρω από αυτήν με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες και 2 με 4 στα πεδινά αλλά θα εξασθενήσουν σημαντικά από αργά το απόγευμα και μετά.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 27.

+++++++++++++

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και ενδεχομένως να σημειωθούν λίγες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ηπείρου της δυτικής Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στα ορεινά της Αττικοβοιωτίας με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 10 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την Εύβοια τα νησιά των Κυκλάδων και τη βόρεια Κρήτη και ως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες νησιωτικές και πεδινές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας της Ελασσόνας των Φαρσάλων με γρήγορη βελτίωση πριν από το βράδυ. Στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ο καιρός  θα παραμείνει καλός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα πεδινά τμήματα γενικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδία των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 18 έως 28.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *