Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 7 Ιουλίου 2022. Ισχυρή κακοκαιρία και στη συνέχεια βελτιωμένος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 7 Ιουλίου 2022.

10 και 11 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για αρχικά τοπικές βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Θεσσαλία Σποράδες ανατολική Στερεά Ελλάδα Εύβοια και τοπικά σε κάποια ορεινά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με βελτίωση. Θερμοκρασίες κοντά στους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++++

12 έως 14 Ιουλίου.

>95% πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες στη δυτική Ελλάδα και το βόρειο Ιόνιο τις θερμές ώρες της ημέρας. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

+++++++++++++++

15 έως 17 Ιουλίου.

44% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα με κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν στα βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

56% πιθανότητα για καλοκαιρία σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα θα φτάσουν τους 33 με 36 και στη συνέχεια τοπικά και τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στις περιοχές του Αιγαίου και γύρω δεν θα ξεπερνούν τους 33.

+++++++++++

18 έως 22 Ιουλίου.

40% πιθανότητα για καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας στις 18 του μήνα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα θα φτάνει γενικά τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στο Αιγαίο και στις γύρω περιοχές δεν θα ξεπερνά τους 33.

37% πιθανότητα για καλό καιρό σε όλη τη χώρα. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στη δυτική και βόρεια χώρα θα φτάνει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω άνοδο στις 21 του μήνα και μετά που θα φτάσει κατά τόπους και τους 38 με 39. Χαμηλότερη στο Αιγαίο και στις γύρω περιοχές όχι πάνω από 33 με 34.

23% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κυρίως στις 20 και 21 του μήνα. Θερμοκρασίες σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας όπου θα φτάνει κατά τόπους στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Σημαντική αλλαγή στις 8 και 9 Ιουλίου στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας όπως ήδη έχετε ενημερωθεί με έκτακτα και τακτικά δελτία καιρού από το weathergroup.gr.

Για το διήμερο 10 και 11 Ιουλίου θα υπάρξουν αρχικά κάποιες τοπικές μπόρες από τη Θεσσαλία τις Σποράδες την ανατολική Στερεά και την Εύβοια αλλά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλότερα από τα κανονικά επίπεδα κοντά στους 28 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Για το τριήμερο 12 έως 14 Ιουλίου ο καιρός να παραμείνει καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές μπόρες στη δυτική και βόρεια χώρα τις θερμές ώρες της ημέρας και τη θερμοκρασία να πλησιάζει τα κανονικά για την εποχή επίπεδα δηλαδή τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Για το τριήμερο 15 έως 17 Ιουλίου συνεχίζει το καλός ο καιρός σε όλη τη χώρα με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα στα βουνά της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία στα δυτικά κεντρικά και βόρεια θα πάρει σταδιακά την ανηφόρα και θα φτάσει τους 34 με 36 και πιθανόν 37 με 38 βαθμούς Κελσίου ενώ σε περιοχές της ανατολικής και νότιας χώρας γύρω από το Αιγαίο δεν θα ξεπερνά τους 33.

Τέλος για την περίοδο 18 έως 22 Ιουλίου ο καιρός θα παραμείνει καλός σε όλη τη χώρα με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της δυτικής και βόρειας χώρας ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σταθερά σε υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας όπου πιθανόν να πλησιάσουμε και το ψυχολογικό όριο των 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ αντίθετα στα ανατολικά και νότια τμήματα το βοριαδάκι θα συνεχίσει να κρατά τη θερμοκρασία κάτω από τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *