Δελτίο προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων για 8-9/7/2022.

Ψυχρή λίμνη από την κεντρική Ευρώπη θα κινηθεί προς την Αδριατική και θα διέλθει από το Ιόνιο στη χώρα μας με κίνηση προς το Αιγαίο. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα συγκρουστεί με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που λιμνάζουν πάνω από τη χώρα μας εδώ και πάρα πολλές ημέρες με αποτέλεσμα τα φαινόμενα να είναι πολύ ισχυρά σε κάποιες περιοχές.

Η κίνηση των ψυχρών λιμνών δεν μπορεί να καθοριστεί εύκολα για αυτό και δεν υπάρχουν ακόμα τελικές εκτιμήσεις για τις περιοχές που θα πληγούν πιο έντονα.

Ο μέσος όρος των σεναρίων του ευρωπαϊκού και αμερικανικού προγνωστικού μοντέλου φαίνονται στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας.

Επίπεδο επικινδυνότητα 1. Για το διήμερο 8 και 9 Ιουλίου φαίνονται αρκετά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές του Ιονίου της ηπειρωτικής χώρας του Βόρειου Αιγαίου και των ορεινών και εμπορικών τμημάτων της Κρήτης. 

Επίπεδο επικινδυνότητας 2. Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές οι οποίες καλύπτουν την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη τις Σποράδες την Στερεά Ελλάδα την Βόρεια Πελοπόννησο τα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου και την Εύβοια όπου τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και θα σημειωθούν οπωσδήποτε στην αρχή χαλαζοπτώσεις και θα ισχυροί άνεμοι. Σε αυτές τις περιοχές πρέπει να υπάρχει μία σχετική εγρήγορση για τις πρώτες τουλάχιστον ώρες της αλλαγής του καιρού.

  Επίπεδο επικινδυνότητας 3. Τέλος με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχουν περιοχές των περισσότερων νόμων της δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας την Ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες Και πιθανόν τα βορειοανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλη διάρκεια και ένταση. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι σχεδόν δεδομένη για αυτές τις περιοχές στην αρχή της κακοκαιρίας. Μεγάλη εγρήγορση στους τοπικούς πληθυσμούς με αποφυγή δραστηριοτήτων στην ύπαιθρο τις δύο αυτές ημέρες και ιδιαίτερα από τις προ μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής έως και Τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου.

Υπάρχει ήδη πρόγνωση έως και την Παρασκευή στο link

ενώ την Παρασκευή το απόγευμα θα αναρτηθεί πρόγνωση καιρού για το σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα για όλη τη χώρα αλλά και τη Θεσσαλία ειδικότερα.

Όσοι ενδιαφέρονται για την εξέλιξη του καιρού ας μείνουν συντονισμένοι στο weather group.gr 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

2 thoughts on “Δελτίο προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων για 8-9/7/2022.

  1. Παναγιώτης says:

    Αδερφέ είσαι ο πιο έγκυρος απ’όλους αν και με στεναχώριες με το χαλάζι 8-9 του Ιούλη στην Ημαθία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *