Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία στη Θεσσαλία και τα ορεινά της Ηπείρου της κεντρικής Στερεάς και της Θράκης και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που στα ορεινά τμήματα των νόμων Χαλκιδικής Σερρών Καβάλας Δράμας Ξάνθης και πιθανόν Ημαθίας Πέλλας Πιερίας Λάρισας να είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός όμως  αργά το απόγευμα θα βελτιωθεί παντού. Η πιθανότητα χαλαζόπτωση είναι αρκετά μεγάλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 6 μποφόρ με στροφή σε βορειοδυτικούς από το απόγευμα με την ίδια ένταση και στα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ κυρίως στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 37 βαθμούς κελσίου σε τμήματα της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου δεν θα ξεπερνά τους 31 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πρώτα στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Ελασσόνας και προς τις απογευματινές ώρες και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας μακριά από τη θάλασσα. Στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες η πιθανότητα για κάποια μεμονωμένη μπόρα είναι μικρή.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρης καταιγίδας στην πόλη ή την γύρω δυτική και βόρεια περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ενώ μετά το μεσημέρι θα στραφούν και στα πεδινά από την ίδια διεύθυνση και με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 36 και πιθανόν στα δυτικότερα τμήματα και 37 βαθμούς ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++++

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση αργά το απόγευμα. Τα πιο αξιόλογα φαινόμενα φαίνεται να σημειώνονται στη Θράκη και τα ορεινά των νόμων Αρκαδίας Μεσσηνίας Λακωνίας Ευρυτανίας Φωκίδας Τρικάλων Καρδίτσας Καβάλας και Δράμας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι σαφώς μικρότερη και απασχολεί κυρίως τμήματα της βορειοανατολικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 13 έως 34 με 36 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά τμήματα ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα φτάνει τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και την περιοχή Ολύμπου και Όθρυς. Πολύ μικρή πιθανότητα κάποια μεμονωμένα φαινόμενα να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα για σποραδικές μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά ημιορεινά τμήματα από την πόλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις αρχικά 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 στα παραθαλάσσια τμήματα με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα που θα στραφούν σε ανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 και πιθανόν στα δυτικά και 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

+++++++++++++++++++

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά σταδιακά πριν από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο την Ήπειρο και τη Μακεδονία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επεκταθούν στη δυτική Στερεά τη Θεσσαλία την υπόλοιπη Μακεδονία την κεντρική και ανατολική Στερεά τις περισσότερες περιοχές της δυτικής κεντρικής και βόρειας Πελοποννήσου και ενδεχομένως στις Σποράδες και τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν αναμένονται φαινόμενα. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα σε τμήματα των νομών Ημαθίας Πιερίας Θεσσαλονίκης Κιλκίς Πέλλας Χαλκιδικής και ενδεχομένως Λάρισας Σερρών Κοζάνης Γρεβενών Τρικάλων Φλώρινας Ιωαννίνων θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο γενικά από δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 και το απόγευμα 6 μποφόρ με μεγάλη ενίσχυση στο βόρειο Ιόνιο αργά τη νύχτα έως και τα 8.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και την Ήπειρο έως 31 με 35 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Καλαμπάκας των Τρικάλων της Λάρισας της Ελασσόνας της Καλαμπάκας της Αγίας και λιγότερο τα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Στις Σποράδες τα φαινόμενα θα είναι ακόμα λιγότερα.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειώνονται κατά τόπους καταιγίδες κατά περιόδους έως και αργά το βράδυ ενώ δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοι στα θαλάσσια τμήματα έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και στα πεδινά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ από αργά το βράδυ και από τα παραθαλάσσια πιο μετά θα στραφούν σε βοριάδες 3 με 4 στα πεδινά και 6 με 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα με περαιτέρω ενίσχυση το ξημέρωμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 30.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

3 thoughts on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

  1. Pingback: Δελτίο προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων για 8-9/7/2022. – Weathergroup

  2. Pingback: Δελτίο προειδοποίησης έντονων καιρικών φαινομένων για 8-9/7/2022. – ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΑ ΝΕΑ

  3. Pingback: Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 9-11/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ) – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *