Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 4-5/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ+ΥΕΤΟΥ)

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη δυτική και κεντρική Μακεδονία την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία και τη δυτική Στερεά και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες ή καταιγίδες κυρίως σε τμήματα των νόμων Φλώρινας Κοζάνης Καστοριάς Γρεβενών Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας και στα ορεινά των νομών Ημαθίας Πέλλας Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας. Τα φαινόμενα γενικά δεν θα είναι ισχυρά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοι 7 και τοπικά 8 μποφόρ στα ανατολικά και νότια τμήματα και βόρειοι 3 με 5 και στο Ιόνιο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία και Θράκη τη Θεσσαλία και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου στην δυτική Στερεά τη δυτική Πελοπόννησο και την Ήπειρο καιρός 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αρχικά ενώ αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της περιοχής Ελασσόνας Καλαμπάκας Τρικάλων και Καρδίτσας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια της πόλης τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και μεταβλητοί ασθενείς στα πεδινά αλλά σταδιακά και εκεί θα επικρατούσε ένα βορειοανατολικό ρεύμα 4 με 5 μποφόρ τις απογευματινές ώρες με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Τρίτη 5 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της Ηπείρου της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βορειοανατολικοί 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και τα υπόλοιπα τμήματα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 37 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την Ήπειρο τη δυτική Στερεά τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, έως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου την ανατολική Στερεά την ανατολική Πελοπόννησο τα νησιά του Ιονίου την ανατολική Ρόδο και ως 27 με 30 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καλαμπάκας και της Ελασσόνας που ενδεχομένως αργά το βράδυ να επηρεάσουν και λίγο και κάποια πεδινά τμήματα της Ελασσόνας του Τυρνάβου των Τρικάλων και της Αγιάς με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές και πρώτες βραδινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά  ημιορεινά και ορεινά τμήματα από την πόλη. 

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με γρήγορη εξασθένηση και στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες και πεδινές περιοχές αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα ανατολικοί έως 4 μποφόρ με εξασθένηση αργά το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *