Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 2 Ιουλίου 2022.Μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία με μικρές περιόδους αστάθειας

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες στη χώρα σύμφωνα με τα δεδομένα της 2 Ιουλίου 2022.

5 και 6 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για καλοκαίρια σε όλη τη χώρα με λίγες μεμονωμένες καταιγίδες πιθανόν στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Θερμοκρασία σε άνοδο αρχικά 36 και στη συνέχεια 38 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

7 έως 9 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες ενωμένες καταιγίδες αρχικά στα βουνά της Μακεδονίας ενώ στο τέλος της περιόδου έντονα φαινόμενα κατά τόπους κυρίως στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και της Ηπείρου. Θερμοκρασία αρχικά σε πολύ υψηλά επίπεδα κοντά στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου με σταδιακή σημαντική πτώση στη δυτική Ελλάδα στις 9 του μήνα, μικρή πτώση στη βόρεια Ελλάδα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα στα ανατολικά Ηπειρώτικα η θερμοκρασία και ακόμα μία μέρα θα φτάνει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

10 έως 12 Ιουλίου.

36% πιθανότητα για τοπική αστάθεια τις μεσημεριανές ώρες μόνο στα βουνά της Μακεδονίας ενώ στις 12 του μήνα θα είναι πιο πολλά τα φαινόμενα και θα επεκταθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα της Ηπείρου της Θράκης και της Θεσσαλίας. Γενικά πολύ ασθενική αλλαγή του καιρού. Θερμοκρασία σε σταδιακή σημαντική πτώση θα φτάνει σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της χώρας τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου ενώ θα είναι λίγο χαμηλότερη στα παραθαλάσσια τα δυτικά και τα βόρεια τμήματα της χώρας.

33% πιθανότητα για λίγα τοπικά φαινόμενα αρχικά στην Πελοπόννησο ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειώνονται σποραδικά φαινόμενα στη Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. Βασικό στοιχείο του καιρού η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στη βόρεια Ελλάδα ενώ στα υπόλοιπα τμήματα θα φτάνει τοπικά τους 30 με 32 και τοπικά στις 12 του μήνα και τους 34 σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

31% πιθανότητα για σύντομα τοπικά φαινόμενα στη Χαλκιδική την ανατολική Θεσσαλία την Εύβοια την ανατολική Στερεά το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Ηπείρου με γρήγορη βελτίωση και επικράτηση ισχυρών βοριάδων στο Αιγαίο. Θερμοκρασία κοντά στους 32 βαθμούς Κελσίου αρχικά στη δυτική και βόρεια χώρα ενώ από τις 12 του μήνα και σε άλλα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++++++

13 έως 17 Ιουλίου.

40% πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά τμήματα μικρής έντασης και διάρκειας με βελτίωση στη συνέχεια. Θερμοκρασία αρχικά έως 30 με 31 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας αλλά στις 15 του μήνα και μετά θα σημειώσει άνοδο πρώτα στους 34 και στη συνέχεια στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου περισσότερο στα δυτικά κεντρικά και βόρεια.

28% πιθανότητα για  μεμονωμένα φαινόμενα στα ορεινά της Ηπείρου της δυτικής Μακεδονίας και πιθανόν σε ορεινά τμήματα της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και καλοκαιρία στην υπόλοιπη χώρα. Θερμοκρασία αρχικά κοντά στους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου αλλά στις 14 και 15 του μήνα θα φτάσει στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας τους 35 με 36 και στις 16 του μήνα τοπικά τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά κεντρικά και βόρεια. Επικράτηση βοριάδων στο Αιγαίο.

16% πιθανότητα για ψυχρή λίμνη που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τα δυτικά με αποτέλεσμα τοπικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Μακεδονία την δυτική και βόρεια Θεσσαλία το βόρειο Ιόνιο και την δυτική και κεντρική Στερεά. Θερμοκρασίες αρχικά έως 34 βαθμούς Κελσίου στα ανατολικά ηπειρώτικα ενώ στα δυτικά θα αρχίσει να σημειώνει σημαντική πτώση από τις 14 κιόλας του μήνα ενώ αντίθετα στα ανατολικά ηπειρωτικά θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 33 με 36 βαθμούς όλες τις ημέρες.

16% πιθανότητα για καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας αρχικά από τις 15 του μήνα θα σημειώνονται τις θερμές ώρες της ημέρας κάποιες σποραδικές καταιγίδες στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Θερμοκρασίες αρχικά έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου για να ανέβει στους 37 στις 14 του μήνα και να ξαναπέσει κυρίως στη βόρεια Ελλάδα ενώ από τη Θεσσαλία και νοτιότερα θα σημειώνονται κατά τόπους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για τις 5 και 6 Ιουλίου η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα κοντά στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου με πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Για το τριήμερο 7 με 9 Ιουλίου και πάλι θα σημειώνονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά της Μακεδονίας ενώ προς το τέλος της περιόδου πιθανόν να σημειωθούν φαινόμενα και στα ορεινά κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας της Ηπείρου και της υπόλοιπης Μακεδονίας. Η θερμοκρασία και πάλι σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου με πτώση στις 9 του μήνα στη δυτική και βόρεια Ελλάδα κυρίως ενώ από τη Θεσσαλία και πιο κάτω θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

Για το τριήμερο 10 με 12 Ιουλίου αυξάνεται η πιθανότητα για τοπική αστάθεια το μεσημέρι και το απόγευμα σε τμήματα της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της Θράκης της Ηπείρου και της ανατολικής Στερεάς μικρής έντασης και διάρκειας. Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα ενώ κατά τόπους και σε άλλες περιοχές θα πέσει κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Για την περίοδο 13 έως 17 Ιουλίου οι περισσότερες πιθανότητες δίνουν περιορισμένη αστάθεια κυρίως στα ορεινά της δυτικής και βόρειας χώρας και η θερμοκρασία αρχικά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα να ανεβαίνει σταδιακά πάνω από τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου. Υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες κάτω του 20% για κάτι πιο οργανωμένο από άποψη καταιγίδων.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *