Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 1-3/7/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θεσσαλία την Ήπειρο την κεντρική Στερεά τη Θράκη και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και θα εκδηλωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένονται φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία τη Στερεά και την Πελοπόννησο και πιθανόν στην ανατολική Ρόδο και ως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες σποραδικές μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας τον Όλυμπο και τα Χασιά και αργά το απόγευμα πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα των περιοχών Καλαμπάκας Τρικάλων Καρδίτσας Παλαμά Λάρισας Ελασσόνας και Τυρνάβου με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται σύντομα η μπόρα στην πόλη ή την γύρω περιοχή με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις πρώτα στη Μακεδονία και στη συνέχεια σε τμήματα της Ηπείρου στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Στερεάς και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας που δεν αποκλείεται αργά το απόγευμα να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της δυτικής και κεντρικής Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αναμένονται φαινόμενα αλλά ούτε και τοπικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 5 και στα νότια 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί 2 με 4.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα ακόμα μία μέρα θα κυμανθεί από 15 έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη την Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Στερεά και την Πελοπόννησο και πιθανόν στην ανατολική Ρόδο και ως 30 με 34 βαθμούς Κελσίου στα υπόλοιπα πεδινά, παραθαλάσσια και νησιώτικα τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας στο του Ολύμπου και των Χασίων πού αργά το απόγευμα προς το βράδυ δεν αποκλείεται για πολύ λίγο να επηρεάσουν και κάποια πεδινά τμήματα της Ελασσόνας του Τυρνάβου των Τρικάλων της Καρδίτσας και της Καλαμπάκας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν με πολύ μικρή πιθανότητα στα δυτικά και βόρεια της πόλης να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και αργά το απόγευμα ανατολικοί βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα δυτικότερα τμήματα ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 32.

+++++++++++++++++++++

Κυριακή 3 Ιουλίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία την Ήπειρο και τα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας στη δυτική Μακεδονία την Πέλλα την Πιερία την Ημαθία τα Ιωάννινα και πιθανόν στα ορεινά του νομού Τρικάλων και τα βόρεια του νομού Λάρισας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 6 και στα νοτιότερα 7 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές γενικά βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από 14 έως 35 και τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά  την ανατολική Πελοπόννησο τη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο, δυτική Στερεά δυτική Πελοπόννησο και ως 30 με 33 βαθμούς Κελσίου τα υπόλοιπα παραθαλάσσια νησιώτικα και πεδινά τμήματα της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά των Τρικάλων και τα ορεινά της Ελασσόνας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βορειότερα τμήματα του νόμου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε πολύ υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *