Που θα σημειωθούν καταιγίδες την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

Απομεινάρια της ψυχρής λίμνης αύριο θα συνδυαστούν με τις πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε τμήματα της δυτικής κεντρικής και βόρειας χώρας με αποτέλεσμα την ανάπτυξη θερμικών καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας φαινόμενα θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της Ηπείρου της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς στο εσωτερικό της Πελοποννήσου και σε κάποιους ορεινές κυρίως περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας.

Υπάρχουν όμως κάποιες περιοχές κυρίως ορεινές και ημιορεινές στην Πίνδο αλλά και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και πιθανόν να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης κάποιων μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στις ορεινές περιοχές στο εσωτερικό του νόμου.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με ηλιοφάνεια πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλά και αστάθεια τις απογευματινές ώρες πρώτα στην Πίνδο τα Χάσια και τον Όλυμπο ενώ υπάρχει σημαντική πιθανότητα ανάπτυξης κάποιων καταιγίδων ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Καλαμπάκας των Τρικάλων Καρδίτσας του Παλαμά της Λάρισας του Τυρνάβου και της Ελασσόνας ενώ γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί πριν από το βράδυ. Μεγάλη πιθανότητα στις περιοχές που θα σημειωθούν καταιγίδες να υπάρξει χαλαζόπτωση και ισχυροί άνεμοι.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

One thought on “Που θα σημειωθούν καταιγίδες την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

 1. Αντώνης says:

  Μπράβο σου Βασίλη, έπεσες “διάνα”!
  Ισχυρό μπουρίνι στις 18:00 στην περιοχή νότια των Σοφάδων, με ισχυρούς ανέμους και λίγο υετό,
  κινούμενο προς Φάρσαλα, όπου παρατηρώ εκτός από ηλεκτρικά, και τον ήχο του αεροπλάνου της
  αντιχαλαζιακής προστασίας..
  Εύχομαι να μην γίνουν ζημιές..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *