Που θα σημειωθούν καταιγίδες την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

Σημαντική τελικά η χθεσινή διαταραχή που επηρέασε μέσα στη νύχτα μεγάλο τμήμα από τη δυτική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά αλλά και τα βόρεια της Πελοποννήσου. Ήταν μία διαταραχή η οποία φάνηκε μόλις 12 ώρες πριν και μάλιστα κανένα στοιχείο δεν έδειχνε την τόσο μεγάλη δυναμική της χαλαζόπτωσης που έδωσε στο διάβα της τους θυελλώδεις ανέμους αλλά και τα μεγάλα ποσά βροχής σε μερικές περιοχές.

Τη σημερινή μέρα μένουν μόνο κάποια απομεινάρια αυτής της ψυχρής μάζας και έτσι τα φαινόμενα θα είναι σαφώς πολύ μειωμένα όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας και θα επηρεάσουν κυρίως κάποια διάσπαρτα ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Από τις περιοχές που φαίνονται σημειωμένες θα έλεγα ότι μεγαλύτερη σημασία τα φαινόμενα θα έχουν στις περιοχές της Μεσσηνίας Λακωνίας Αρκαδίας όπου θα δημιουργηθουν κάποιες καταιγίδες πιθανόν ισχυρές για λίγη ώρα.

Αντίθετα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές που σημειώνουμε η πιθανότητα είναι μικρότερη για φαινόμενα και αν αυτά σημειωθούν δεν θα έχουν μεγάλη ένταση και διάρκεια.

Για το νομό Θεσσαλονίκης δεν ανανεώνονται φαινόμενα εκτός ισως από κάποια μεμονωμένη μπόρα στα ορεινά στο εσωτερικό του νόμου.

Για το νομό Αττικής θα υπάρξουν κάποιες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα με μικρή πιθανότητα στην Πάρνηθα και τα υπόλοιπα δυτικά ορεινά του νόμου να δώσουν κάποια σύντομη μπόρα άνευ σημασίας.

Για την περιφέρεια Θεσσαλίας προβλέπονται νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα βουνά των Τρικάλων και της Καρδίτσας όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση.

Να επισημάνουμε ακόμα μία φορά ότι ο μήνας τελειώνει θερμός έως αρκετά θερμός με απόκλιση στη μέση μηνιαία θερμοκρασία πάνω από 1,5 βαθμό Κελσίου στο σύνολο της χώρας. Επίσης τελειώνει πολύ βροχερός σε πολλά τμήματα της  δυτικής κεντρικής και βόρειας Ελλάδας καθώς και τμημάτων του βορείου Αιγαίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *