Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 28 Ιουνίου 2022. Βαθύ καλοκαίρι τις πρώτες ημέρες και επαναφορά της αστάθειας μετά

Τάση του καιρού για τις επόμενες δύο εβδομάδες σύμφωνα με τα δεδομένα της 28 Ιουνίου 2022.

1 έως 2 Ιουλίου.

>95% πιθανότητα για λίγες τοπικές μπόρες και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης με γρήγορη βελτίωση. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 36 και 39 βαθμών κελσίου.

++++++++++++

3 έως 5 Ιουλίου.

> 95% πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης στις 5 του μήνα. Θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κοντά στους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

++++++++++++

6 έως 8 Ιουλίου.

> 85% πιθανότητα για τοπικές καταιγίδες στη Μακεδονία και από τις 7 του μήνα στην Ήπειρο και πιθανόν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας της Θράκης και των νησιών του βορείου Ιονίου. Θερμοκρασία αρχικά έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα σημειώσει σταδιακή πτώση πρώτα στην ανατολική και στη συνέχεια και στη δυτική Ελλάδα και δεν θα ξεπερνά τους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

9 έως 13 Ιουλίου.

57% πιθανότητα για σύντομη ψυχρή λίμνη που θα δώσει τοπικά φαινόμενα τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ήπειρο τη Θεσσαλία τη Μακεδονία τη Θράκη την  δυτική και κεντρική Στερεά και στην αρχή της περιόδου στην Ήπειρο τα νησιά του Ιονίου με σταδιακή μείωση των φαινομένων μόνο στην βόρεια Ελλάδα. Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα αρχικά κοντά στους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου με μικρή άνοδο στις 11 του μήνα και μεγαλύτερη στις 12 του μήνα όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 33 και 36 βαθμούς Κελσίου.

43% πιθανότητα για ψυχρή λίμνη στα βόρεια Βαλκάνια η οποία θα επηρεάζει με τοπικές μπόρες και καταιγίδες κατά περιόδους στη Μακεδονία τη Θράκη το εσωτερικό της Ηπείρου και πιθανόν τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικές καταιγίδες. Θερμοκρασία με την επικράτηση ψυχρότερων αέριων μαζών δεν θα ξεπερνά τους 28/30 βαθμούς Κελσίου στη βόρεια Ελλάδα ενώ από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα θα φτάνει κατά τόπους τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++++

ΣΥΝΟΨΗ.

Για την περίοδο 1 έως 5 Ιουλίου λίγες τοπικές μπόρες θα σημειώνονται σε ορεινά τμήματα κυρίως της βόρειας Ελλάδας ενώ η θερμοκρασία σταθερά θα βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα μεταξύ 36 και 39 βαθμών κελσίου.

Για τις 6 έως 8 Ιουλίου υπάρχει πιθανότητα για κάποιες πιο αξιόλογες καταιγίδες στη Μακεδονία και στη συνέχεια και στην Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Ιονίου με τη θερμοκρασία αρχικά και πάλι σε πολύ υψηλά επίπεδα αλλά στη συνέχεια να πέφτει στις κανονικές περίπου τιμές για την εποχή του κοντά στους 33 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος για την περίοδο 9 έως 13 Ιουλίου υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες η θερμοκρασία κατά πρώτο λόγο να πέσει στα κανονικά ή και πιο κάτω επίπεδα στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ οι πιθανότητες είναι αυξημένες για ένα γρήγορο πέρασμα βροχών και καταιγίδων από την Ήπειρο τη δυτική και βόρεια Θεσσαλία τη Μακεδονία και τη Θράκη και στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία σιγά-σιγά να αρχίσει να ανεβαίνει. Υπάρχει όμως και ένα σημαντικό ποσοστό άνω του 40% να επηρεαστούμε από πιο ψυχρές αέριες μάζες με τη θερμοκρασία να πέφτει σημαντικά και να δροσίζει σε μεγάλο μέρος των ηπειρωτικών τμημάτων της χώρας ενώ οι βροχές και καταιγίδες να είναι αξιόλογες κυρίως στη δυτική και βόρεια χώρα. Παρακολουθούμε αυτή την εξέλιξη!!

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *