Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/6/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θράκη τη Μακεδονία και τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και θα εκδηλωθούν σποραδικές μπόρες και καταιγίδες με σημαντική βελτίωση τις βραδινές ώρες εκτός από τα παραθαλάσσια τμήματα της Χαλκιδικής της Λάρισας και της Πιερίας όπου δεν αποκλείεται ως αργά το βράδυ να εκδηλώνονται κάποιες σποραδικές μπόρες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί καλύτερος με τοπικές νεφώσεις μόνο στα βουνά στο εσωτερικό της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου με πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά σε ορεινές κυρίως περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο  βόρειοι 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα απο δυτικές διευθύνσεις 2 με 3.

Η θερμοκρασία  σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 13 έως 32 βαθμούς Κελσίου στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και τα παραθαλάσσια της ηπειρωτικής χώρας στα νησιά του Ιονίου τα νησιά του Αιγαίου τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ενώ στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας θα φτάνει κατά τόπους τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και ενδεχομένως αργά το απόγευμα προς το βράδυ για λίγο και σε κάποια παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και στα θαλάσσια 2 με 3 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα επικρατήσει παντού ανατολικό ρεύμα 2 με 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια τις Σποράδες και το νομό Μαγνησίας από 22 έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++++

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα εκτός ίσως από τα παραθαλάσσια τμήματα της Μαγνησίας της βόρειας Εύβοιας και της Χαλκιδικής όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Σταδιακά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία τη Θράκη την ανατολική Θεσσαλία το εσωτερικό της Εύβοιας και τα ορεινά της Αττικής και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες με πολύ γρήγορη βελτίωση. Αργά το απόγευμα και πριν τις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται λίγα φαινόμενα να εκδηλωθούν και σε ορεινά κυρίως τμήματα των νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας καθώς και στην Πίνδο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 στα βόρεια και 6 με 7 στα νότια και από νότιες νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί από 15 έως 36 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και έως 30 με 32 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες παραθαλάσσιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός στο εσωτερικό της πεδιάδας ενώ στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί χωρίς να αποκλείεται η σύντομη μπόρα και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της υπόλοιπης Θεσσαλίας και δεν αποκλείονται λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στην Πίνδο τον Όλυμπο και τα Χασιά με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και από το απόγευμα παντού νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 34 με 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++++++

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το μεσημέρι και το απόγευμα και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Μακεδονία τα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας και της Ηπείρου με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από νότιες διευθύνσεις ασθενείς στην υπόλοιπη χώρα.

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί από 16 έως 37 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία τη Θεσσαλία τη Στερεά την Πελοπόννησο και ως 32 με 34 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες πεδινές παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται για λίγες μεμονωμένες καταιγίδες στα βουνά των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας με γρήγορη βελτίωση.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και γρήγορα στα παραθαλάσσια και νησιώτικα ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν και στα πεδινά από την ίδια διεύθυνση με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 20 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 23 έως 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *