Που θα σημειωθούν φαινόμενα την αυριανή ημέρα 27/6/2022

Σημειώθηκαν πράγματι τη σημερινή μέρα αρκετές βροχές και καταιγίδες στην κεντρική – ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αλλά περισσότερο σε νησιά του βόρειου Αιγαίου όπως στη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Για αύριο Δευτέρα 27 Ιουνίου απομεινάρια της σημερινής διαταραχής θα δώσουν λίγες σποραδικές καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας σε περιοχές των νομών Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου στα πόδια της Χαλκιδικής καθώς και σε ορεινά κυρίως τμήματα των νόμων Μεσσηνίας Αρκαδίας και Λακωνίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι γενικά μικρής έντασης και διάρκειας και μόνο στην περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενδέχεται να υπάρξουν κάποιοι πυρήνες χαλαζίου οι ισχυροί άνεμοι.

Ο ζεστός Ιούνιος συνεχίζεται και την αυριανή ημέρα με τη θερμοκρασία πάνω από τα κανονικά επίπεδα στο Ιόνιο τα ηπειρωτικά μακριά από τη θάλασσα. Αντίθετα περιοχές στο Αιγαίο και τις γύρω παραθαλάσσιες ηπειρωτικές περιοχές ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου. Αντίθετα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα θα φτάσει κατά τόπους τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *