Που θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αλλά και την αυριανή ημέρα 26/6/2022

Όπως βλέπετε στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων διαταραχή στη βορειοανατολική Ελλάδα θα παραμείνει σχεδόν σταθερή για τις επόμενες 12 ώρες με αποτέλεσμα ισχυρά φαινόμενα σε κάποιες περιοχές.

 

Επίπεδο κινδύνου 2.

Τις αμέσως επόμενες ώρες και έως αύριο πριν από το μεσημέρι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε πολλούς νόμους της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Το επίκεντρο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι νόμοι Σερρών, Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης και Ροδόπης και νήσος Θάσος που θέλουν μεγάλη προσοχή αφού θα συνοδεύονται από χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους.

Επίπεδο κινδύνου 1.

Τοπικά φαινόμενα μικρότερης έντασης και διάρκειας θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα απασχολήσουν τμήματα του νομού Έβρου το νομό Θεσσαλονίκης Κιλκίς και Χαλκιδικής και πιθανόν τα ορεινά τμήματα των Τρικάλων της Καρδίτσας της Φθιώτιδας της Φωκίδας της Εύβοιας και πιθανόν της Βοιωτίας.

Για το νομό Αττικής θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις αύριο το απόγευμα και δεν αποκλείεται κυρίως στην Πάρνηθα και τα δυτικότερα ορεινά κάποια μεμονωμένη μπόρα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα του νόμου που θα είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ στην περιοχή της πόλης και δυτικότερα τα φαινόμενα αν σημειωθούν θα είναι μεμονωμένα.

Για τη Θεσσαλία οι καταιγίδες που πέρασαν συνοδεύτηκαν από χαλάζι και ήταν κατά τόπους ισχυρές αλλά φαίνεται ότι τις βραδινές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Αύριο το μεσημέρι πολύ μειωμένη αστάθεια θα δώσει λίγες μπόρες κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας και πιθανόν στο όρος Όθρυς με γρήγορη βελτίωση.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *