Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/6/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΥΕΤΟΥ)

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Στείλε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Λίγα φαινόμενα θα σημειωθούν στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν της ανατολικής Θεσσαλίας. Τα φαινόμενα έως αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές εκτός από την Ανατολική Μακεδονία και τη Δυτική Θράκη. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα ενδεχομένως να είναι ισχυρά στους νόμους Δράμας Ξάνθης Ροδόπης Καβάλας και στο νησί της Σαμοθράκης. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι αυξημένη για αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αλλά προς το απόγευμα θα στραφούν παντού σε δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ στα ηπειρωτικά κυρίως.

Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου στην Ήπειρο τη Μακεδονία τα νησιά του Ιονίου τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στη δυτική στερεά και τα πεδινά της Πελοποννήσου ενώ σε τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς θα φτάσει κατά τόπους τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας. Μικρή πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες μπόρες και στα πεδινά. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι μηδαμινή.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το βράδυ θα διαλυθούν. Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένη μπόρα στην πόλη ή στην γύρω πεδινή περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς αρχικά και δυτικοί τις μεσημεριανές ώρες στο εσωτερικό και τα δυτικά ορεινά ενώ προς το βράδυ θα στραφούν παντού σε ανατολικούς 2 με 3 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας από 20 έως 37 βαθμούς στο νομό Λάρισας από 22 έως 38 ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

+++++++++++++

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες ακόμα και μέσα στο ξημέρωμα φαινόμενα που νωρίς το πρωί θα επηρεάσουν και την περιοχή της Θάσου της Σαμοθράκης της Λήμνου με κίνηση προς τη Μυτιλήνη τη Χίο και τα τουρκικά παράλια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλός αλλά σταδιακά από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στην υπόλοιπη Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και τα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και λίγες καταιγίδες κυρίως στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Μέχρι τις βραδυνές ώρες ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στο νομό Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Ροδόπης Έβρου στα νησιά της Θάσου της Σαμοθράκης και πιθανόν της Λήμνου. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων παραμένει μεγάλη για αυτές τις περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 βαθμούς Κελσίου στη Μακεδονία τη Θράκη τα νησιά του Αιγαίου την Εύβοια τα νησιά του Ιονίου την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο και έως 36 με 38 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές στη νότια Κρήτη και την ανατολική Ρόδο.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά και ημιορεινά των νόμων Λάρισας και Μαγνησίας. Μικρή πιθανότητα για κάποιες μεμονωμένες μπόρες αργά το απόγευμα να φτάσουν και σε πεδινά τμήματα των δύο νόμων με γρήγορη βελτίωση το βράδυ. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι μηδαμινή.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένη μπόρα πολύ μικρής διάρκειας στην πόλη την γύρω πεδινή περιοχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες και στα πεδινά και τα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 22 έως 36 και τοπικά στα δυτικά 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

++++++++++++++

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλά σταδιακά από νωρίς το πρωί θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις σε κάποια ορεινά τμήματα της Μακεδονίας και το μεσημέρι θα εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες μικρής έντασης και διάρκειας φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν στη συνέχεια και τμήματα της Θράκης τον ορεινό της Θεσσαλίας της κεντρικής Στερεάς και το εσωτερικό της Πελοποννήσου και της Ηπείρου με βελτίωση αργά το απόγευμα προς το βράδυ. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν ένταση και διάρκεια. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι πολύ μικρή σε όλες τις περιοχές των φαινομένων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και βορειοδυτικοί δυτικοί 2 με 4 στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 13 έως 35 με 36 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Ηπείρου της δυτικής Στερεάς της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και ως 31 με 34 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες θαλάσσιες και πεδινές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν λίγες μεμονωμένες μπόρες στα βουνά της περιφέρειας.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς στην αρχή ανατολικοί το μεσημέρι και το βράδυ 3 με 4 μποφόρ και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο νομό Λάρισας Τρικάλων και Καρδίτσας από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια το νομό Μαγνησίας και τις Σποράδες από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *