Στους 42 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος σήμερα. Αναλυτικά οι υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα.

Κορύφωση του κύματος καύσωνα σήμερα με τη θερμοκρασία στη στάθμη των 1.500 μέτρων περίπου να αγγίζει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί βλέπετε τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά περιφέρεια της χώρας. Η περιοχή της Θράκης και τμήματος της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας καθώς και τα νησιά του Αιγαίου ο υδράργυρος δεν ξεπέρασε τους 31 με 36 βαθμούς Κελσίου όπως και στην Ηπειρο και τα νησιά του Ιονίου.

Σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου καθώς και στα Δωδεκάνησα ο υδράργυρος έφτασε τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης ο υδράργυρος άγγιξε τους 39 βαθμούς Κελσίου όπως και στη νότια Κρήτη.

Στην περιοχή της Αττικής η μεγαλύτερη θερμοκρασία ήταν 38,4 βαθμοί Κελσίου στα δυτικά του νόμου ενώ για το πολεοδομικό συγκρότημα οι 37,5.

Τέλος περιοχές στο εσωτερικό της Θεσσαλίας της ανατολικής και κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου ο υδράργυρος ξεπέρασε άνετα τους 40 βαθμούς Κελσίου ενώ κατά τόπους έφτασε τους 41 με 42 σε τμήματα του νομού Λάρισας και Φθιώτιδας.

 

Στην επόμενη εικόνα βλέπουμε τις 8 μεγαλύτερες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη χώρα από το δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *