Που θα σημειωθούν φαινόμενα και που ζέστη την Πεμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Θερμές αέριες μάζες θα συγκρουστούν με ελαφρώς ψυχρότερες από τη βορειοανατολική Ευρώπη και θα δημιουργήσουν για λίγες ώρες έντονα καιρικά φαινόμενα σε τμήματα της  βορειοανατολικής χώρας.

Όπως βλέπετε και στον χάρτη που ετοιμάσαμε για σας από το μεσημέρι έως και νωρίς το απόγευμα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο σύνολο της Θράκης και πιθανώς οριακά θα επηρεαστούν και κάποια τμήματα της Δράμας και της Καβάλας όπως και η Σαμοθράκη. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης και ισχυρών ανέμων είναι πολύ μεγάλη.

Απομεινάρια της διαταραχής θα δώσουν αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας και σε πεδινά τμήματα του νομού Κιλκίς Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής στο νησί της Λήμνου καθώς και στο νομό Σερρών.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας δεν αναμένονται φαινόμενα αλλά αντίθετα μέτριος καύσωνας.

Όπως βλέπετε στο χάρτη έχουμε σημειώσει και τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σήμερα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θράκη ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου ενώ από την περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και νοτιότερα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες. Στη δυτική Ελλάδα ο υδράργυρος θα ανέβει λίγο σήμερα και θα φτάσει τους 36 ενώ στη δυτική Πελοπόννησο πιθανόν και τους 38 βαθμούς Κελσίου όπως και στη νότια Κρήτη αλλά και την ανατολική Ρόδο. Τα υπόλοιπα νησιώτικα τμήματα δεν θα έχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Τέλος υπάρχουν περιοχές στο εσωτερικό της Θεσσαλίας στο εσωτερικό της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου όπου ο υδράργυρος και τη σημερινή μέρα θα φτάσει τους 40 και πιθανόν τους 41 βαθμούς Κελσίου για λίγες ώρες τις απογευματινές ώρες.

Για το νομό Αττικής αναμένονται φαινόμενα.

Για την Θεσσαλία δεν αναμένονται φαινόμενα αλλά αντίθετα μέτριος καύσωνας.

Για το νομό Θεσσαλονίκης προβλέπεται αρχικά αρκετή ζέστη αλλά αργά το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες η διαταραχή από τα ανατολικά πιθανόν να προλάβει να δώσει κάποιες σύντομες καταιγίδες κυρίως στο εσωτερικό του νόμου με γρήγορη βελτίωση.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *