40 βαθμούς Κελσίου εφτασε ο υδράργυρος στη Λάρισα και τη Φθιώτιδα. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ανά περιφέρεια.

Άνοδο σημείωσε η θερμοκρασία σήμερα κατά 2-3 βαθμούς σε σχέση με τις χθεσινές τιμές. Η μέγιστη θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου όπως το αναμέναμε στις τελευταίες δύο ενημερώσεις που κάναμε. Περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας με συνοδεία δυτικού νοτιοδυτικού ανέμου που δρα ως λίβας εκτόξευσαν τον υδράργυρο σε τμήματα της Λάρισας της Φθιώτιδας και της Κορινθίας στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ πιο χαμηλή ήταν αυτή στη δυτική Ελλάδα δεν ξεπέρασε τους 36 βαθμούς Κελσίου όπως και σε ολόκληρο το Αιγαίο και την Θράκη.

Τέλος στην περιοχή της Αθήνας η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 37,1 βαθμούς Κελσίου στην Ελευσίνα ενώ στο κέντρο της Αθήνας δεν ξεπέρασε τους 36,9.

Στην περιοχή της Θεσσαλίας όλοι οι σταθμοί στην πόλη της Λάρισας και γύρω από αυτήν σημείωσαν από 39 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στο χάρτη που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά περιφέρεια της χώρας.

Επίσης με το σήμα προειδοποίησης αστραπής βλέπουμε τις περιοχές που σημειώθηκαν ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες τις θερμές ώρες της σημερινής ημέρας. Είναι ακριβώς αυτές που αναφέραμε σήμερα το πρωί στο τελευταίο άρθρο μας ότι θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους λόγω των ισχυρών ανέμων και των χαλαζόπτωσεων που όντως σημειώθηκαν στην Ξάνθη τη Ροδόπη αλλά και τον Έβρο.

Για την αυριανή ημέρα θα υπάρξει περαιτέρω μικρή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα αλλά θα υπάρξει και απότομη αλλαγή του καιρού από αργά το απόγευμα στην βορειοανατολική Ελλάδα με πτώση της θερμοκρασίας που την Παρασκευή θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα.

Με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από το Σάββατο η θερμοκρασία θα ξανανέβει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα αλλά όχι στους 40 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *