Που θα σημειωθούν φαινόμενα και που ζέστη την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Ισχυροποιείται η η θερμή εισβολή την Τετάρτη 22 Ιουνίου στην δυτική κεντρική και νότια Ελλάδα ενώ αντίθετα στη βόρεια Ελλάδα ψυχρό μέτωπο από τα βόρεια Βαλκάνια θα αλλάξει σημαντικά τον καιρό σε κάποιες περιοχές.

Όπως βλέπετε στο χάρτη των βαρομετρικών συστημάτων ψυχρό μέτωπο αύριο το μεσημέρι θα διέλθει από τμήματα της κεντρικής ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης με αποτέλεσμα η σύγκρουση του με τις πολύ θερμές αέριες μάζες που θα έχουν προϋπάρξει να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν όπως βλέπετε στον δεύτερο χάρτη μετά φαινόμενα στους νόμους Ξάνθης Ροδόπης και Έβρου τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων και χαλαζόπτωσεων. Συνιστάται μεγάλη προσοχή από τους κατοίκους.(επίπεδο κινδύνου 2).

Θα επηρεαστούν με λιγότερο έντονα φαινόμενα και άλλες περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας με έμφαση στις ορεινές και ημιορεινές κυρίως περιοχές των νόμων Πέλλας Ημαθίας Κιλκίς Πιερίας Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής Δράμας Σερρών και Καβάλας. Η πιθανότητα χαλαζόπτωσης είναι μεγάλη και σε αυτές τις περιπτώσεις.(επίπεδο κινδύνου 1).

Από την άλλη πλευρά  θα σημειωθούν και πολύ υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες στην περιοχή του Έβρου πριν από τα φαινόμενα θα φτάσουν κατά τόπους τους 35 βαθμούς. Επίσης τμήματα της πεδιάδας των Σερρών και της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης θα σημειώσουν θερμοκρασία 37 με 38 βαθμούς Κελσίου πριν την έναρξη των διάσπαρτων φαινομένων.

Σε όλη τη δυτική Ελλάδα δεν θα ξεπεράσει ο υδράργυρος τους 34 με 35 βαθμούς όπως και σε τμήματα των Δωδεκανήσων και της Κρήτης ενώ στο κεντρικό Αιγαίο θα είναι ακόμα χαμηλότερες.

Τέλος υπάρχουν και περιοχές των νόμων Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Φθιώτιδας Βοιωτίας Κορινθίας και Αργολίδας όπου ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς και θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 40. Λίγο χαμηλότερα θα κυμανθεί στις υπόλοιπες κυρίως παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειώθηκαν την Τρίτη αλλά και το επόμενο διήμερο σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας κατατάσσονται στο επίπεδο κινδύνου κίτρινο σύμφωνα με την κατάταξη της ΕΜΥ.

Για την περιοχή της Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα. Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης έως και το μεσημέρι θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα φτάνοντας τους 37 και πιθανώς τους 38 βαθμούς Κελσίου σε πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας δεν αναμένονται φαινόμενα εκτός ίσως από κάποιες μεμονωμένες καταιγίδες στον Όλυμπο. Κίτρινο επίπεδο κινδύνου για τις θερμοκρασίες οι οποίες θα φτάσουν τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της πεδιάδας.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *