Έως τους 38 βαθμούς Κελσίου εφτασε ο υδράργυρος σήμερα. Αναλυτικά οι μέγιστες θερμοκρασίες ανά διαμέρισμα.

Σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μιας και η θερμή εισβολή καλύπτει την βαλκανική χερσόνησο. 

Θερμοκρασίες της τάξης των 19 έως 21 βαθμών Κελσίου σήμερα το μεσημέρι στη στάθμη των 1.500 μέτρων υψόμετρο με αποτέλεσμα οι μέγιστες με τη βοήθεια τοπικών ανέμων να ξεπεράσουν σε λίγες περιοχές και τους 36,5 βαθμούς Κελσίου δηλαδή το όριο του καύσωνα.

Όπως βλέπετε στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας υπάρχει πλήρη συμφωνία με τις μέγιστες που δώσαμε χθες στην εκτίμησή μας αφού περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου σημείωσαν κοντά στους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Άνοδος σημειώθηκε σήμερα και στα νησιωτικά τμήματα αλλά σε καμία περίπτωση η θερμοκρασία εκεί δεν ξεπέρασε τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου όπως και στις περισσότερες περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Αυτό οφείλεται στο δυτικό ρεύμα το οποίο έρχεται δροσερό από το Ιόνιο κρατά αυτές τις περιοχές σε χαμηλές θερμοκρασίες και όταν ξεπερνά την οροσειρά της Πίνδου θερμαίνεται αδιαβατικά και εκτοξεύει τον υδράργυρο σε υψηλά επίπεδα στις ανατολικές ηπειρωτικές περιοχές.

Την αυριανή ημέρα όπως είπαμε θα αγγίξει ο υδράργυρος τους 39 με 40 βαθμούς κελσίου σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *