Που θα σημειωθούν φαινόμενα και που ζέστη την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Θερμές αέριες μάζες από τη βόρεια Αφρική έχουν πάρει το δρόμο τους προς την χώρα μας αλλά και τα Βαλκάνια. Απομεινάρια της ψυχρής λίμνης που βρίσκονται στην περιοχή της Μαύρης θάλασσας σε συνδυασμό με τη θερμή μάζα που θα πλησιάσει τη χώρα μας θα δημιουργήσουν συνθήκες μικρής αστάθειας σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως βλέπετε στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας φαίνεται ότι ορεινές περιοχές των νομών Σερρών Δράμας Ξάνθης Ροδόπης τμήματα ακόμα και πεδινά του κεντρικού και βορείου Έβρου και ενδεχομένως ορεινά της Πέλλας και του Κιλκίς Θα δεχτούν αύριο λίγες μεμονωμένες καταιγίδες πολύ μικρής διάρκειας και γρήγορη βελτίωση.

Επίσης βλέπουμε και ποιες πεδινές περιοχές της Ελλάδας θα σημειώσουν υψηλές θερμοκρασίες. Σε περιοχές όπως οι Σέρρες τα Γιαννιτσά η Λάρισα η Καρδίτσα η Λαμία ή Λιβαδειά η Θήβα η Ελευσίνα η Αθήνα το Άργος και η Σπάρτη ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου και ενδεχομένως να φτάσει σε κάποιες από αυτές τις περιοχές τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Ανεπηρέαστες από το θερμό κύμα οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ανέβουν πάνω από τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *