Καταγραφή μεγίστων θερμοκρασιών Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα με τη θερμοκρασία σε ευπαθείς στη ζέστη περιοχές να φτάνει και τους 32 με 33 βαθμούς κελσίου. Κάποιες από αυτές τις περιοχές βρίσκονται στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά όπως βλέπετε και στο χάρτη που ετοιμάσαμε για σας.

Έχουμε τοποθετήσει τις μέγιστες θερμοκρασίες ανά διαμέρισμα στη χώρα ώστε να υπάρχει μία καλύτερη εικόνα των μεγίστων θερμοκρασιών.

Οι θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στη σημερινή ημέρα είναι περίπου 2-3 βαθμούς Κελσίου πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και χαρακτηρίζονται σαν ζέστη.

Τις επόμενες αρκετές ημέρες αν και θα υπάρξουν κάποιες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία το βασικό μοτίβο είναι ότι θα βρίσκεται σταθερά σε τιμές 4 έως και 8 βαθμών Κελσίου πάνω από τις κανονικές τιμές.  Έτσι ο μήνας θα τελειώσει με σημαντική απόκλιση πάνω από 1 με 1,5 βαθμό Κελσίου στη μέση θερμοκρασία του μήνα καθιστώντας τον φετινό Ιούνιο έναν ζεστό έως αρκετά ζεστό μήνα.

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *