Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 20-22/6/2022(ΧΑΡΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ)

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις μόνο στα νησιά του νότιου Ιονίου και τη Μεσσηνία όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες μεμονωμένες μπόρες με γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα για μεμονωμένα φαινόμενα άνευ σημασίας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ και και στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 32 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της Μακεδονίας της Θεσσαλίας της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου και έως 28 με 30 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές και θαλάσσιες περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βουνά το απόγευμα.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά και 3 με 4 μποφόρ στα παραθαλάσσια βορειοανατολικοί στις Σποράδες 4 μποφόρ αλλά προς τις απογευματινές ώρες θα στραφούν παντού σε νοτιοανατολικούς 2 με 3.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας στα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 29.

++++++++++++++++++

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις ορεινές περιοχές νωρίς το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες μικρής έντασης και διάρκειας με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νοτιοδυτικοί ασθενείς και τοπικά το απόγευμα 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 12 έως 35 με 37 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και έως 29 με 31 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές αλλά και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2-4 μποφόρ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στο εσωτερικό των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 17 έως 36 με 37 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 19 έως 32.

+++++++++++++++

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Προβλέπεται καλός καιρός αρχικά σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και υπάρχει ενδεχόμενο για τοπικές μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο νότιο Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση και στις άλλες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς.

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 14 έως 37 με 40 βαθμούς Κελσίου στην κεντρική Μακεδονία τη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά την ανατολική και νότια Πελοπόννησο καιρός 32 με 35 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες ηπειρωτικές αλλά και νησιωτικές περιοχές.

Θεσσαλία και Σποράδες: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και από αργά το απόγευμα στο εσωτερικό δυτικοί 2 με 3 μποφόρ και στα παραθαλάσσια και νησιώτικα νοτιοανατολικοί 3-4 με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε επίπεδα καύσωνα θα κυμανθεί στα πεδινά των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας από 19 έως 37 με 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στο νομό Μαγνησίας τα παραθαλάσσια και τις Σποράδες από 21 έως 34.

+++++++++++++++

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *