Που θα σημειωθούν φαινόμενα την Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Τελευταία σημαντική διαταραχή θα επηρεάσει αύριο Σάββατο μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας από τις πρωινές ώρες κιόλας. Όπως βλέπετε και στο χάρτη βαρομετρικών συστημάτων αύριο τις μεσημεριανές ώρες  διαταραχή με τη μαύρη πλάγια γραμμή θα βρεθεί πάνω σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Ο συνδυασμός των θερμών αέριων μαζών της επιφάνειας με τις ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα θα δώσουν κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

 

Στο χαρτη που ετοιμάσαμε για σας βλέπετε το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας της Θράκης της Ηπείρου της Θεσσαλίας της δυτικής και κεντρικής Στερεάς της Πελοποννήσου και νησιών του Ιονίου θα δεχθεί την αυριανή ημέρα τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Πρέπει να τονίσουμε ότι φαινόμενα θα σημειωθούν και τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και στο εσωτερικό της Θεσσαλίας με πρόσκαιρη βελτίωση των φαινομένων προς τις προ μεσημβρινές ώρες.

Στο επίπεδο 2 βλέπετε ότι ξεχωρίζουμε αρκετές περιοχές της χώρας αύριο που θα δεχθούν εντονότερα φαινόμενα τα οποία θα συνοδεύονται από τοπική χαλαζόπτωση αλλά και ισχυρούς ανέμους. Είναι αρκετά τμήματα των νομών Σερρών Δράμας Καβάλας Ξάνθης Χαλκιδικής Πέλλας Θεσσαλονίκης Λάρισας Τρικάλων Καρδίτσας Ιωαννίνων Άρτας Πρέβεζας Αιτωλοακαρνανίας Φωκίδας Ευρυτανίας Φθιώτιδας Αχαΐας Μεσσηνίας Ηλείας Λακωνίας Αργολίδας και Αρκαδίας. Όπως είναι γνωστό τη θερινή περίοδο δεν βρέχει σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές αφού τα φαινόμενα είναι γενικά τοπικά. Το σημαντικό είναι ότι θα υπάρξουν αρκετές περιοχές της χώρας αύριο που τα φαινόμενα το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως θα είναι κατά τόπους έντονα και θέλει σχετική προσοχή από όλους τους κατοίκους λόγω ηλεκτρικής δραστηριότητας, έντονης ισχυρών ανέμων αλλά όπως είπαμε και πιθανών χαλαζοπτώσεων.

Για το νομό Αττικής δεν αναμένονται φαινόμενα την αυριανή ημέρα.

Για το νομό Θεσσαλονίκης είναι μία μέρα κίτρινου έως κοκκίνου συναγερμού αφού αρκετές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κατά τόπους ισχυρές σε πολλές περιοχές του νομού και περισσότερο στα κεντρικά και ανατολικά τμήματα αυτού και λιγότερο προς την πόλη.

Για την περιοχή της Θεσσαλίας είναι μία μέρα επίσης κίτρινου έως κόκκινου συναγερμού αφού θα σημειωθούν αρκετές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο εσωτερικό κυρίως της πεδιάδας και τα ορεινά τμήματα. Πρέπει να τονίσουμε ότι φαινόμενα κυρίως με τη μορφή σύντομων βροχών και καταιγίδων θα εκδηλωθούν και τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και στα βόρεια του νομού Λάρισας ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα προς το μεσημέρι. Παροδικές καταιγίδες θα σημειωθούν μόνο τις πρώτες μεσημεριανές ώρες και στα παραθαλάσσια τμήματα κυρίως του νομού Λάρισας. Τα λιγότερα φαινόμενα θα σημειωθούν στην περιοχή της Μαγνησίας και μόνο προς την περιοχή της Αγχιάλου και της Όθρυς τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

 

Υποστηρίξτε με μια δωρεά χορηγία το weathergroup.gr που ανελλιπώς προσφέρει έγκυρες προγνώσεις πάνω από 10 χρόνια μέσω ασφαλούς τρόπου του PayPal ή απευθείας από την κάρτα σας.

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

e-mail επικοινωνίας: meteovas79@ yahoo.gr

Προφίλ facebook

Ομάδα facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *